fredag 10 september 2010

RÖDGRÖNA SJÄLVMÅL

Politik är inte det lättaste.
Till och med (S) är oroliga.
-
Desperata rödgröna söker stöd hos varandra.
-
Under den sista tiden har jag (och många med mig) roat - och oroat - lyssnat på det politiska valsnacket med fler och fler utspel och guldkantade vallöften. Från båda blocken. Tala om sandlådenivå!
Jag är inte speciellt intresserad av politik och är inte insatt i alla turer och steg i den politiska snoan. Jag hade inte ens tänkt skriva om det kommande valet, men nu börjar tokigheterna bli så många att jag känner för att skriva några rader.
(Vad har man annars en alldeles egen blogg till?)
-
Som sagt, det har lovats både det ena och det andra under de senaste veckorna. Och vilket block som än vinner den 19 september så kommer det att ha stora svårigheter att hålla alla frikostiga vallöften.
-
Men nog verkar de rödgröna bli alltmer desperata när Thomas Bodström lovar att fixa fotbolls-VM till 2020 om de vinner. Och Lars Ohly satt i veckan i TV och tyckte att fotbollsspelare skulle ha lägre skatt än andra. Han ändrade sig snabbt, men att bara komma med något så dumt. Jag häpnar. Handlar inte valet om viktigare saker än fotboll?
-
Dessutom hör jag på TV:s nyheter i kväll att Norrbottens Läns Landsting, med 50 000 kronor, har sponsrat ett uppträdande här i länet av vänstersympatisören Mikael Wiehe. Igen häpnar jag, men jag blir också riktigt, riktigt arg! De rödgröna som styr NLL drar åt svångremmen i åtskilliga vårdsituationer, men de tvekar inte att använda våra skattepengar till ren och ohämmad rödgrön propaganda. De borde skämmas så öronen hänger!
-
Mycket taffligt försöker de bortförklara Wiehes sponsrade besök med att "vi visste inte att det skulle bli politiskt". Vad i alla tider? Hur dum får man vara? Alla vet att Wiehe är vänstersympatisör. Alla vet att han sagt att han ska göra allt han kan för att störta alliansregeringen. Det förklarade han ju klart och tydligt när han uppträdde i TV och sjöng sin låt som handlade om just det.
Ta gärna hit artister som har politiska budskap, men se till att gaget betalas med det aktuella partiets egna pengar, vare sig kassaskinet är rött eller blått. Landstingens pengar ska gå till vård, inget annat. (Jodå, jag vet att landstinget ska bidra med pengar till kulturen, men det bör vara kultur för ALLA.)
-
Ju sämre opinionssiffror de rödgröna får, desto mer desperata verkar de bli. Och vilka publikfriande och röstfiskande metoder som helst accepteras. Nu kämpar de för makten och försöker göra allt för att hålla näsan över den rödgröna sörjiga vattenytan.
-
De goda och ljusa tankar och idéer som glimrat hos oppositionspartierna har de själva framgångsrikt lyckats släcka ner. Sverige behöver seriösa politiker med seriösa mål. Och då menar jag inte fotbollsmål.

3 kommentarer:

 1. Din blogg innehöll en allvarlig blunder. Att klanka på Thomas Bodström är sårande för en känslig själ och lika illa som att svära i kyrkan.

  Och apropå sörjiga rödgröna vattenytor så undrar jag om inte algblommningen även slagit till i de alliansrika vattnen. Publikfrieri och röstfiskande kommer att accelerera under nästa vecka från samtliga partier.

  Vi har varit vänner i 100 år och vi har ofta samma åsikter fast vi röstar på olika partier.
  Fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Förlåt mig för att jag sårade din känsliga själ, jag vet ju att du har ett gott öga till Thomas. Men blundern stod han själv för när han lovade att greja hit VM (eller om det var EM) i fotboll. Det finns ju faktiskt viktigare saker att kämpa för i en valrörelse.

  Och OM nu hans löfte skulle uppfyllas, så tänk på vad polisbevakningen kommer att kosta. Lagens svans, fotbollshuliganerna, gillar ju att ställa till bråk.

  Som du skriver så har vi lääänge (men inte sååå länge!) varit vänner och i de flesta fall kommit till konsensus. Hoppas det ska fortsätta så.

  SvaraRadera
 3. Vill Thomas att EM ska spelas i Sverige så är det en bra ide. EM ska ju spelar i Europa och varför inte hos oss. Idrott och kultur hör också till de saker vi behöver. Både på amatör och proffsnivå. Det är huliganerna och bråkstakarna vi inte behöver.
  Vänskap faller inte för att man har olika åsikter. Det är ju det som gör samtalen intressanta och det är nyttigt att då och då ta till sig andras mening om sakernas tillstånd.

  SvaraRadera