fredag 24 december 2010

GOD JUL!

Puh, det var i verkligen i sista minuten! Men jag hann önska er alla en riktigt
GOD JUL
innan julaftonen går över i juldag.
-
Må alla ni som planerat och jäktat inför dessa helger få det så bra som möjligt. Att det finns tid till att göra trevliga saker tillsammans med nära och kära. Och att finna stunder till avkoppling och återhämtning. Det behövs särskilt mycket just nu när mörker, snö och kyla kan ta på både krafter och humör.
-
Jag har undrat förr och jag undrar igen: Varför ska det vara så svårt för vädergudarna att bjuda på fem minusgrader, sol och lugnt? Det vore ett vinterväder lämpligt för härligt friska promenader eller en tur med sparken/skidorna/skridskorna. Eller kanske en sväng med snöskotern. Stryk det som ej önskas.
-
Men nu är det för kallt, snöigt och blåsigt för de flesta utomhusaktiviteter. (Snöskottningen dock ett måste.) Vi kurar mest inne och eftersom elementen går på högvarv blir inomhusluften torr och obehaglig och oftast när man tar i något får man en stöt. Statisk elektricitet får åtminstone mitt hår att stå som en flurrig gloria runt huvudet och torrluften gör mina händer till sandpapper. Jag sätter kärl med vatten på elementen men vips! så är de tomma. Kanske man skulle investera i en riktig luftfuktare. När jag tvättar så kör jag centrifugeringen på låga varv, bara så pass att kläderna inte droppar, och sedan sprider jag ut hela byken i hemmet för att självtorka och sprida lite fukt under tiden.
-
I spegeln möter jag ett torrfnasigt, gråglåmigt ansikte som stramar vid minsta lilla antydan till leende. Fuktbevarande krämer håller fejset mjukt och normalt i ca fem minuter. Sedan återgår det till att se ut som det genomgått en icke så lyckad ansiktslyftning. Utom dubbelhakan förstås, den dallrar lättsinnigt lös och ledig. Varför stramar inte den???
-
Men nu kom jag ju alldeles från ämnet - julen. Jag hoppas den ska bli precis som ni vill ha den. Allt efter tycke och smak.
Ha det gott!
En burk från 1995, som är som en uppslagen bok, med glasögon och fickur i relief. Följande (lätt skrytsamma rader) står att läsa på burkens undersida:
This delightful tin is just one in a range of beautiful small and large book tins which mark the opening of a new chapter in The Silver Crane Company´s range of innovative tinware. We have once again stretched the boundaries of conventional tinware by increasing the depths and detail of the embossings on the lid, thereby enhancing the authentic look and feel of this wonderful tin.
The novel idea for this range of tins was inspired by the splendid books of days gone by. Explore the pages of this book and allow your mind to conjure up the nostalgia of early 20th Century England.
This marvellous book tin, along with the others in the range, is highly collectible and we hope will give you volumes of enjoyment in years to come.
Another classic tin from
The Silver Crane Company
Probably the best tins in the world
Som ni ser - här vilar ingen falsk blygsamhet. Men burkarna är fina.
Jag har faktiskt en till från serien.

2 kommentarer:

  1. God Jul på dej åxå, det engliska språket är ju fantastiskt, det är bara synd att inte alla har fått det med modersmjölken eller åtiminstingen i skolan, prova att göra en översättning så vi bonnläppar kan förstå.

    SvaraRadera
  2. Storebror: Med dina redan förvärvade språkkunskaper och en engelsk-svensk ordbok så klarar du översättningen själv.

    SvaraRadera