onsdag 29 december 2010

MINUS 29

I morse visade min termometer 29 minusgrader. Då var det skönt att få stanna inne i hemmets värme och bara titta ut på det isande kalla. Jag kände verkligen med alla som måste trotsa kylan och skynda iväg till arbete, dagis, möten. Att sätta sig i frost-stela bilar, vänta på bussar, ta cykel eller apostlahästar är speciellt tungt när kvicksilverstapeln knappt är synlig.
Jag bugar mig tacksamt och ödmjukt för alla produktiva människor som denna iskalla och snörika vinter håller igång Sverige. Ni är vardagens hjältar.
-
Onsdagen den 29 december 2010, klockan är 14.56 - och det är redan mörkt.
Men ljuset är på G.
-Trots att julen är över verkar tomten vara i farten. På min balkong kan jag fortfarande skymta hans röda luva. Eller också har han bara glömt kvar den.
-
Nu är det bara ett par dagar kvar av år 2010. Snart ska vi komma ihåg att skriva en etta i stället för en nolla i slutet. Det kan bli fel ett par gånger innan man vant sig.
Gott slut på vecka 52!

4 kommentarer:

  1. Det går ju an att sitta i en varm bil, men när man ser folk stå på busshållplatsen och vänta då lider man med den arbetande befolkningen.

    SvaraRadera
  2. Burr! Just nu har vi bara -3 men det har varit och nosat under -23. Gott slut själv och sätt på dig tomtens luva om det blir ännu kallare!

    SvaraRadera
  3. Tack detsamma, Gott Nytt År på dig. Brittmari

    SvaraRadera