fredag 31 december 2010

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT!

Nyårsafton 2010.
Om ungefär tretton timmar stiger vi in i 2011. Det nya året ligger där som ett ark papper, alldeles oskrivet. För de flesta av oss kommer det att fyllas med en blandning av glädje och sorg, framgång och misslyckande, hälsa och sjukdom. Skratt och gråt om vartannat.
Någon har skrivit:
"Livets sorg och glädje ligga lika nära.
Ofta får vi båda när vi ett begära."
-
Låt oss hoppas att det blir mest skratt. Att det blir ett bra och lyckligt år.
-
-
När kyrkklockorna ringer på nyårsnatten kan vi väl gemensamt önska att jorden får bli en lugn och trygg plats för oss alla. Och att de kloka människorna får styra - inte galningarna.
-
-
Man kan bara hoppas att de skott och smällar som hörs runt vårt klot i natt kommer från nyårsraketer - inte från vapen. Och att raketerna skjuts upp av ansvarsfulla vuxna - inte av tuffa barn och ungdomar.
-
-
Varje år händer det en massa olyckor med fyrverkeripjäser därför att folk inte handskas med dem på ett vettigt sätt. Raketer är inga leksaker, de kan orsaka livshotande skador om olyckan är framme. Alla vet detta och ändå får nyårsnattens dumheter och nonchalans förödande konsekvenser för så många. Den verkliga boven i dramat är ofta alkoholen.
-

Det här blev en allvarlig nyårsblogg, men jag önskar verkligen att folk får en fin och minnesvärd övergång till det nya året. Det är så synd att ett ögonblick av oförstånd ska förstöra resten av livet. Vi bör vara rädda om varandra - och oss själva. Då börjar det nya året på rätt sätt.
-
-
Nu hoppas vi på - och bestämmer oss för - ett
GOTT NYTT ÅR!

5 kommentarer:

 1. Ett Gott Nytt År önskar jag dig. Jag hoppas att det blir ett bra år men pessimisten i mig säger att det kan bli ett dårarnas år.

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt År till Dig också!!!

  SvaraRadera
 3. Gunnel och Yvonne: Tack! Hoppas ni båda får en lugn nyårskväll utan alltför mycket vinande raketer i närområdet. Och så träffas vi i bloggrymden även nästa år.
  Angående dårarna så tror jag tyvärr att Gunnel har rätt. Galningarna verkar bara bli fler och galnare.

  SvaraRadera
 4. Tack vare dig såg jag "Livet är underbart" på annandagen. Så bra den var och vilken härligt slapp eftermiddag det blev! Ett gott nytt år önskar jag dig och tack för alla dina tänkvärda ord här ovanför!

  SvaraRadera
 5. LeiaMia, vad bra att du tyckte om "Livet är underbart". Och att den kunde bidra till en skön eftermiddag.
  Tack själv för en fin kommentar!

  SvaraRadera