tisdag 14 februari 2012

HJÄRTAN, DATORER, MUSIK - OCH USEL AVOCADO

Idag är det
Alla Hjärtans Dag!

Och då passar det väldigt bra att datorledes sända en hel rad av
till alla som tittar in här på bloggen. Och även till alla som inte gör det. (Men de får skylla sig själva för de ser ju inte den här hälsningen.) Hur som helst, hoppas ni har en fin dag!

Till och från under några dagar har jag haft trubbel att ladda ner antivirusprogrammet och då undviker jag att vara ute på nätet. Jag vill ha senaste uppdateringen. Basta! Men det är ju så här med datorer och program, ibland fungerar de och ibland inte.


Jag har tidigare inte skrivit något om Melodifestivalens andra deltävling som gick av stapeln i lördags. I mitt tycke var den bättre, mycket bättre - men innehöll ändå ingen låt som jag riktigt föll för. Hade önskat att Sonja Aldén och Timotej gått direkt till final i Globen, men Timotej-flickorna gick i alla fall till Andra chansen. Alltid något.

Från min TV-fåtölj var helgens höjdpunkt söndagens "Så ska det låta". Det var en sprittande glad och musikalisk uppvisning av fyra medlemmar från Galenskaparna. Oj, vad de bjöd på sig själva! Och de sjöng med både känsla och humor. Tummen upp för dem, ja, hela programmet! Det är förstås extra kul när artisterna är bra.

Och - som man brukar säga - nu över till något HELT annat. Som har med mat att göra.
Jag köper ofta avocado, men dessa inköp är som att spela på lotteri. Det är lycka när man drar en högvinst och får jättefina och goda exemplar. Men nästa gång är påsen full av bruna, äckliga nitlotter. Förra veckan var nitlotternas vecka, fem av sju fick slängas direkt i soporna. De var oätbara. Jag säger bara: Fy sjutton! Som bevis kommer här bilder på alla fem.

OBS!
Jag vill varna för otäcka bilder! Usch!
Jag talade med affären och skulle naturligtvis få tillbaka pengarna. Den frukt- och grönt-ansvarige sa, att det är speciellt besvärligt med ananas, avocado och mango eftersom det inte syns utanpå hur de är inuti. Hur brukar ert avocado-lotteri utfalla? Vinst? Nitlott?

Efter de där otrevliga bilderna behöver vi något sött att avsluta med. Det kommer här.

 Må väl!

9 kommentarer:

 1. <3 själv!

  Mitt avocadolotteri brukar utfalla ungefär som ditt. Eländigt när man kanske ska ha gäster, och ena uschligheten efter den andra dyker upp ur påsen. Bäk!

  SvaraRadera
 2. Mira: Man kanske helt bör ta bort avocado från festmenyerna och bara mumsa själv. Det är ju lättare att ändra i sin egen matsedel.

  Mufflo: Voff, voff, voff!

  SvaraRadera
 3. Det här blir min andra kommentar. Den första försvann i cyberrymden, där den seglar vilset omkring.

  SvaraRadera
 4. Kram till dig på alla hjärtans dag!!!Avocado är något som jag aldrig köper.Varför?Har nog inte kommit på tjusningen!

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Hmm... så nu är det alltså något nytt trubbel med blogger. Såg att det var någon fler som hade drabbats av samma problem. Bra att veta - både för den som bloggar och för de som kommenterar.
  Man vill ju inte att de ska tro att man tar bort kommentarer!

  SvaraRadera
 6. Yvonne: Tack detsamma till dig! Vad kul att du hälsar på i samma stund som jag skriver svar till Gunnel.
  Egentligen smakar avocador inte så mycket, men ändå är de goda. Och så lär de krylla av nyttigheter.

  SvaraRadera
 7. Usch som de såg ut! Inte blev man sugen på avacado nu inte!

  SvaraRadera
 8. Helena: Bedrövliga! Det enda positiva var att innehållet - tack och lov - låg helt stilla. Inga krypande kryp. Det tackar jag för.

  SvaraRadera