torsdag 23 februari 2012

VÄLKOMMEN PRINSESSAN!23 FEBRUARI 2012

VICTORIA OCH DANIEL

HJÄRTLIGA GRATULATIONER

TILL EN SÖT LITEN DOTTER!ALLT GOTT TILL HELA FAMILJEN!
*****
Uppdatering:

Rena karusellen!
Efter att ha sett och hört dagens mediabevakning av den lilla prinsessans ankomst till världen så känner jag för att skriva/säga:
Ta det lugnt!
Överdriv inte rapporteringen så till den milda grad! Det verkar inte finnas någon gräns för vad radio, TV och tidningar kan tala, skriva och spekulera om. Vilka namn kommer den lilla sessan att få? Vilken skola kommer hon att gå i? Vilka blir hennes kamrater? Och så vidare. I all oändlighet.
Hallå, ta det lugnt! Hon är inte ens ett dygn gammal.
Det här är trams!
T.o.m. jag som monarkist tycker att det blir för mycket.
Fortsätter ni/vi på det här viset så blir republikanerna överlyckliga.

Jag anser att vi ska ha kvar monarkin i Sverige. Den står för kontinuitet och stabilitet och är en stor del av vår historia. Jag kan inte se och förstå att något skulle bli bättre om vi hade republik. Kungen (eller drottningen) har inte längre någon makt, varken politiskt eller på annat sätt. Och så länge kungahusets medlemmar sköter sig bra (med något undantag...) och inte skämmer ut sig (med något undantag...) så betalar jag gärna några skattekronor till dem.

Även i lilla lagom-landet Sverige kan vi behöva lite glans och flärd, pompa och ståt emellanåt. Monarkin ger oss det. Vad vore t.ex. Nobelfestligheterna utan kungafamiljen? I mitt, och mångas tycke, ganska ointressanta. De flesta av Nobelpristagarna tycker nog också att det är lite extra spännande för att det är just kungen som överräcker priset. Och att hans familj (mest då den kvinnliga delen) tillför glitter och glamour.

Hela Sveriges folk gläds åt att vi fått en ny prinsessa, att allt gick bra och att hon och mamma Victoria mår fint. Jag förstår att den stolte fadern hade svårt att prata när han rörd mötte media i morse. Men låt nu den lilla familjen få lugn och ro, precis så som pappa Daniel bad om.

Så nu hejdar vi oss!

10 kommentarer:

 1. Ett jättegrattis till Daniel och Viktoria och Sverige önskar en av monarikins förespråkare.

  SvaraRadera
 2. Monarkins förespråkare skulle det vara.

  SvaraRadera
 3. Gunnel: Man önskar verkligen den lilla familjen allt gott. Men även som monarkist så måste man reagera mot allt mediatrams. Det blir bara för mycket. Kände för att göra en uppdatering om det.

  SvaraRadera
 4. Ja, media överdriver allt, som vanligt!

  SvaraRadera
 5. Helena: Positiva och trevliga nyheter tar vi gärna emot (för det mesta är ju nyheterna negativa) men det får vara måtta på tramset.

  SvaraRadera
 6. Och namnet vad tycker vi om det..........ovanligt i alla fall...

  SvaraRadera
 7. Mufflo: Kanske lite ovanligt i Sverige, men jag tycker det är fint... stjärna. Det duger! Och det har ju funnits en Estelle tidigare i släkten Bernadotte.

  Ha en fin lördagskväll!

  SvaraRadera
 8. Tack för ditt inlägg!! Ska kolla lite på dina förslag...javisst är det roligt med en liten ny prinsessa och vi får verkligen hoppas att de får njuta lite av livet och slippa jagas...Förstår att det är lite långt till huvudstaden, men är du här en annan gång hör av dig så får du privatvisning;)
  Kul att du lagt in kjells blogg på "rollen", han blir så mallig;)

  SvaraRadera
 9. Tusen Vaser: Tack själv! Privatvisning... vilken ära! Jag känner mig mycket hedrad, det skulle ju vara jättekul.

  Hoppas ni får veta något om er lampa. Det är alltid roligt att känna till lite om prylar man har.

  Hälsa "mallige" maken så gott!
  (Om han, precis som du gjort på din blogg, lägger in Namn/URL under "Välj en identitet", så är det "enklare" att kommentera på hans blogg.)

  SvaraRadera
 10. Klokt sagt! Håller med.

  SvaraRadera