Vid den här tiden på året bakar jag semmelbullar. Så häromdagen spred sig doften av nybakat bröd i hemmet. I år följde jag ett helt nytt recept som jag såg i SVT:s Go´kväll. (Klicka på länken!)
Och... jag tror att dessa bullar blev de godaste och fluffigaste jag någonsin åstadkommit.
Jag var bara tvungen att smaka en innan jag frös in resterande 29 st - jag gjorde dubbel sats! - och den var ett under av porös luftighet. Eftersom jag upplever att det ofta är onödigt mycket socker i de flesta recept så brukar jag minska sockermängden. Det gjorde jag även här - tog 1,25-1,5 dl till dubbel sats - och det gick hur bra som helst.
Det är Roy Fares semmelrecept och han sa, att det är bra om man inte täcker de jäsande bullarna med bakduk (det torkar ut dem) utan istället låter dem jäsa under plastfolie. Givetvis följde jag hans råd.
"Vi måste kallna innan vi blir insläppta i frysen...
... men nu är vi nästan där."
Med hemgjord mandelmassa och vispad grädde så är allt klart för Fettisdagen 2012 (21 februari).
Smarrigt! (Tror jag.)
Och absolut inga kalorier! (Det är jag säker på!)
Och absolut inga kalorier! (Det är jag säker på!)
Ni kunde få smaka om ni befann er i grannskapet!
Snyggt formade semmelbullar. Jag älskar semlor man har sällan bakat själv. Det får bli den Snacquesaligas eller Holms för min del.
SvaraRaderaDessa mina fingrar. De snubblar ibland. Det skall förstås vara "men har sällan bakat själv."
SvaraRaderaKanske ska jag våga mig på... ha en skön helg!
SvaraRaderaMums...bakade också semlor i går...........glutenfria då halva familjen kräver det..........
SvaraRadera