måndag 28 maj 2012

HIMMEL SÅ VACKERT

Det är inte första gången jag visar bilder av vackra moln och himlar. Jag älskar molnformationer. Och jag älskar färger. Slå ihop dessa "förälskelser" och resultatet kan bli så här sprakande vackert. 

I natt vid 01.30-tiden (sommartid alltså – egentligen var ju klockan då bara 00.30) råkade jag vara vaken och fick se hur det glödde på himlen. Jag greppade kameran och skyndade mig ut på balkongen. Här är två av bilderna jag tog. Ljuset från den uppgående solen var magiskt.

Jag kan redan nu lova/hota med att det säkert kommer fler himlabilder framöver.
Här är det nu aldrig mörkt nattetid. Lite mindre ljus bara, men kring midsommar är det "helljus" som gäller under några veckor. Och då kan det bli aningen sämre sömn.

När jag var barn och tonåring bodde vi i närheten av STF:s vandrarhem och det var många turister från Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien m.fl. länder som tillbringade hela nätter nere på bryggan vid vattnet där de bara satt och njöt av ljuset. Solen hann knappt sjunka under horisonten så var den uppe igen. Ett härligt skådespel som de inte ville missa.

Jag kan längta efter ljuvligt mörka och ljumma sommarkvällar. Men för att uppleva sådana så måste jag fara söderut.

Det var allt för idag!
Må väl vecka 22!

4 kommentarer:

 1. Det var himmelskt vackra bilder.

  SvaraRadera
 2. Gunnel: Precis som dina bilder brukar vara av er fantastiska utsikt. (Som jag f.ö. inte är det minsta avundsjuk på. Hm...)

  SvaraRadera
 3. Skulle just undra om det var soluppgång eller solnedgång... Kanske är det, så här års, bara solgång!

  SvaraRadera
 4. Mira: Eller sol-hålligång?

  SvaraRadera