måndag 4 juni 2012

MÄSTARNA


Så är "Mästarnas Mästare" 2012 slut. Trots att jag egentligen struntar i sport så har jag följt programmet med glatt intresse. Det har varit många spännande duster mellan tolv fantastiska idrottsmän och -kvinnor. Men även om alla är bra så får man sina speciella favoriter när man sitter därhemma i TV-soffan.

I första omgången blev sympatiske Magnus Wislander min favorit. En mästare som hade både för- och nackdelar av sin imponerande längd.
I andra omgången blev lika sympatiska Pernilla Wiberg favoriten. Tala om vältränad kämpe som visade att vinnartänket fortfarande sitter i.

I gårdagens sista program höll jag både tummar och tår för Pernilla, men tyvärr gick inte finalen hennes väg. När jag insåg att hon inte hade chans till seger så flyttade jag över hejarop, tum- och tårhållning till min andra favorit, Magnus Wislander. Men hur jag än hejade och hurrade så blev det inte seger där heller, men väl en hedrande silverplats. Och alltså brons för Pillan. (Men i mina ögon är hon ändå segraren!)

Mästarnas Mästare 2012:
Jörgen Jönsson
Ishockey

Andraplatsen:
Magnus Wislander
Handboll

Tredjeplatsen:
Pernilla Wiberg
Alpint
Till nästa mästarsäsong önskar jag att man tog bort nattduellen som jag tycker är både tramsig och orättvis. Gå efter prestationer och poäng – som i vanlig idrott. Den som hamnar sist åker ut. Så ska det vara! Inte att den som ligger sist måste utmana någon (och kanske taktiskt väljer den näst bästa), på en larvig duell där råstyrka, skallande närkamp och viss tur kan ge seger.

Så tycker jag. Vad tycker ni?

7 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med dig!Pernilla var den värdigaste vinnaren!!!!!!!!!J Jönsson var inte juste i flera lägen,tycker jag.Blev väldigt besviken!!Pernilla ...etta.Magnus ..tvåa är det jag tycker!!!

  SvaraRadera
 2. Jag är helt enig med både Anta och Yvonne.

  SvaraRadera
 3. Yvonne: Håller med dig till 100%. Pernilla etta, Magnus tvåa! Båda har presterat så bra och samtidigt varit mycket trevliga, ödmjuka och framför allt – justa. Jag hade även önskat likaledes trevliga Anna Le Moine som trea. Mitt intryck av Jönsson var att han skulle vinna, till varje pris.

  Gunnel: Då är vi åtminstone tre som tycker likadant.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte sett något.........

  SvaraRadera
 5. Jag har inte sett något.........

  SvaraRadera
 6. Jag håller med de övriga. Nattduellen vilket trams. Brukar inte heller titta på idrott men MM är bra och spännande.

  SvaraRadera
 7. Mufflo: Man överlever ändå.

  Randiga Tråden: Nattduellen skulle knappast bli saknad av någon om den försvann. Tror jag.

  SvaraRadera