onsdag 6 juni 2012

SVERIGE, DET ÄR DIN DAG IDAG


GRATTIS!
(Klicka nedanstående bild – den går att "dubbelförstora".)
Landskapet Norrbotten
En (stor) del av Sverige! Och min plats på jorden.

"Norrbottens län, beläget i norra Norrland, är Sveriges nordligaste län. Residensstad är sedan 1856 Luleå; innan dess (1810-1855) var Piteå länets huvudstad. Norrbottens län är landets största och ytmässigt nära en fjärdedel av Sveriges totala landareal. Norrbottens län består av landskapet Norrbotten (den före detta norra delen av Västerbotten) samt den nordliga delen av landskapet Lappland. Länet har 14 kommuner. Störst arealmässigt är Kiruna kommun, minst är Haparanda kommun. Största folkmängden har Luleå kommun och den minsta har Arjeplogs kommun.
Norrbottens läns valkrets utgör valkrets vid riksdagsval i SverigeNorrbottens län är kontrasternas län. Här finns landets högsta fjällKebnekaise, och landets djupaste sjöHornavan, 232 meter. Samtidigt som det är permafrost i fjällområden strömmar turister till havsbaden vid Bottenvikskusten." 
(Från Wikipedia)
 
"Sverige"
Text: Verner von Heidenstam
Musik: Vilhelm Stenhammar
Sång: Jussi Björling

Ha en fin nationaldag! Låt oss hoppas att solen lyser över hela Sverige.

3 kommentarer:

  1. Klart vi ska hylla Fosterlandet. Det har även jag gjort. Solen har ännu inte visat sig, men det blir nog en fin dag ändå.

    SvaraRadera
  2. Randiga Tråden: Ett regnigt, men glatt Norrbotten tackar för hejarop! Heja Sverige!

    Gunnel: Det måste ha blivit en liten glugg i det massiva grå molntäcket för alldeles nyss skymtade solen fram. För att snabbt försvinna igen... Hoppas i alla fall att ösregnet är över för den här gången.

    SvaraRadera