onsdag 6 november 2013

ONÖDIG SNÖ


Utanför hemmets fönster har vintern anlänt. I mitt tycke alldeles för tidigt. Snön kan - eventuellt - få komma till första advent. Som sagt, eventuellt. (Sedan kan den töa bort efter Tjugondedagen den 13 januari då julen ändå ska dansas ut.)
Under förmiddagen körde plogbilen ett par vändor efter den närbelägna gatan - man kan se den lilla plogkarmen i nederkant på första bilden. Även här på gården har det pågått snöröjning med traktor, spadar och sopborstar i full aktion.

Ovälkommen snö eller inte så vill jag bara visa hur det kan se ut någonstans i Sverige precis på dagen 381 år efter den berömda dimman i Lützen. 
 Mulen, snöig förmiddag.
Det ser lite kulet ut.
Solglimtad, snöig eftermiddag.
Längst där borta är det riktigt vackert.
En bild till av den mulna, snöiga förmiddagen - "vita", stolta björkar på rad.

Kryp upp i soffan och mys - det är nödvändigt så här en "lill-lördag" i november.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar snö men i måttliga mängder...............vackra bilder vad man än tycker om snö.................

  SvaraRadera
 2. Mufflo: Snö kan vara väldigt vackert, men jag skulle ändå gärna vara utan den. Och den är alldeles för lååångvarig. ;-)

  SvaraRadera
 3. Just nu på morgonen den 7 november är det så vackert ute att det finns inte ord. Stilla lugnt en himmel i grått, blått och rosa och minusgraderna ger isen chans att lägga sig på fjärden.

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen annorlunda ut hemma hos dig! Här är gräset fortfarande grönt, det är väldigt mulet, grått regnigt,mörkt och tråkigt, inte fint på något vis, men jag saknar inte snön än heller :)

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Antar att den nuvarande nollgraden avbrutit isläggningen? Den har ju redan gått hårt åt det tunna snötäcket.

  Helena: Grått och regn är inte kul, men ändå mycket bättre än ett tunt snölager som bara stannar någon dag. Det är tredje gången på kort tid som vi har fått snö som tinar bort. Nu har vi runt nollstrecket och det gör att det är halkigt och moddigt. När snön väl har kommit vill jag ha minusgrader. Men max två,tre. Det är lagom temp - för hela vintern. :-)

  SvaraRadera