fredag 19 juni 2015

GOD OCH GLAD MIDSOMMAR!

GLAD MIDSOMMAR!
 
Om midsommarvädret bjuder på kyla, regn och rusk då får vi trösta oss med god mat.
Och så massor med trevligt sällskap förstås!


Söta tomte(jord)gubbar. (Bild: allas.se)
Ja, ni är väl medvetna om att det bara är ett halvt år kvar till jul? Sex ynka månader!
Lika bra att börja vänja sig vid tomtar redan nu...
Må och ät nu riktigt gott!

12 kommentarer:

  1. Jag gillar dina jordgubbstomtar. Vädret är framför allt passande för dem. Jag hoppas du med får en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jordgubbstomtarna är söta att se på. Och även att äta. Tror jag. ;)
      Är det inte fantastiskt att just på midsommarafton får vi sol och den hittills varmaste dagen? Min termomoj pendlar mellan 18 och 19 grader! Lagom sommartemp för mig! Hurra!

      Radera
  2. Här är det 12 grader och finstril. Sånt där regn man blir så blöt av. Jag unnar dig govärmen av allt mitt hjärta! Ha det riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi i norr verkar ha haft skaplig tur i väderlotteriet, åtminstone vad gäller midsommaraftonen. Men under sen eftermiddag drog molnen in, dock inget strilande.
      Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

      Radera
  3. Toppenväder idag. Lagom med värme, ingen blåst och strålande sol. Och allt detta får vi just till midsommarafton. Det var efterlängtat.
    Gunnel nära.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon kompensation ska vi ju ha för allt regn och all blåst den senaste månaden. Men jag blev faktiskt riktigt chockad när jag såg att det var 18,8 grader en stund. Utomhus! Senast ute-termometern visade de siffrorna var det ett minusstreck före.

      Radera
  4. Mycket gott du bjuder på Annica. :)
    Skulle gärna ha avnjutit både sill, smörgåstårta och jordgubbar. Vi har jordgubbar men de är väldigt dyra i affärerna. Undras just om det beror på torkan.
    Tänk att det blev så bra väder just på midsommarafton hos dig.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr var det lånade matbilder. :( Hade gärna haft allt på mitt eget bord. Sill är alltid gott. (Jag visste inte att Abba har en speciell Midsommarsill, den borde provas.) Och smörgåstårta, åhhh... bland det bästa jag vet! Det skulle jag kunna äta nästan hur ofta som helst, åtminstone en gång i veckan :)
      Och jordgubbar, mums! Norrbottniska jordgubbar är de godaste av alla, det lär bero på att de får ljus dygnet om. Men de "lokala gubbarna" får vi vänta på än ett tag, de är lite senfärdiga. ;) Även i Sverige tror jag jordgubbar är dyra i år. Här kan man då inte skylla på torka!
      Midsommardagen bjöd också på sol, men någon grad lägre temp. Jodå, det norrbottniska midsommarvädret får absolut godkänt.
      Solig kram!

      Radera
  5. Både sill och tårta är slut nu. Rätt skönt faktiskt. Ha en bra ny vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även det goda ska vara i lagom mängd. Då uppskattas det mest.
      Önskar en god vecka tillbaka!

      Radera
  6. Kullan och masen i gult och blott - är dom från Ludvika?
    Gillar "tomtarna"! Nånting att servera vid tillfälle.

    Ruth i Virignia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ruth, jag vet faktiskt inte om kullan och masen kommer från Ludvika. Jag tror de bär den "vanliga", så kallade Sverigedräkten.
      De söta tomtarna ska serveras även här!

      Radera