lördag 8 april 2017

DETTA VAR VÄNTAT

Sverige är sedan igår eftermiddag ett land i chock och sorg.
 Återigen mördades och skadades oskyldiga människor i ett terrorattentat.
Årets första aprilfredag slutade i död, förödelse, skräck och kaos på en gata i vår huvudstad.

En galning stal en vanlig lastbil och förvandlade den till ett fruktansvärt mordvapen.
Världen har varit med om det förr.
I Nice, Berlin, London. Och nu Stockholm.

Att det skulle ske en terrorattack i Sverige har bara varit en tidsfråga.
Det har inte varit en fråga OM det skulle hända utan NÄR.
Och ingen ska tro att det inte kommer att hända igen.
Det här är bara början.
Mesiga Sverige måste börja ta hot och terror på allvar.
Det borde ha gjorts för länge sedan.
Kommer politiker och andra makthavare äntligen att vakna?
Nu går våra tankar först till alla offer och deras anhöriga.
Men även till polis, vakter, räddningstjänst, sjukvårds- och ambulanspersonal och alla fantastiska medmänniskor som gjorde allt de kunde för att hjälpa på ett eller annat sätt.
Det var mycket godhet och omtanke i omlopp igår.

8 kommentarer:

 1. Visst är det så att det var en tidsfråga innan något skulle hända.
  Med den förvandling av Sverige från en “skyddad verkstad" till ett land med stora problem vad var annars att vänta.
  Det märkliga är att rapporter från utländska medier har en annan “story" än vad de svenska har. De utländska säger att det var tre män som fanns i lastbilen och som sköt omkring sig när de rammat bilen vid Åhlens. De svenska talar bara (vad jag sett) om en man som sprang från platsen.
  Det är många gånger jag gått just där lastbilen körde. Och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag gått ut och in genom dörrarna på Åhlens.
  Kramar från ett snöigt Weed!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det nog också bara en tidsfråga innan det händer något fasansfullt här igen. Vi ska inte inbilla oss att det är över i och med detta.
   Jag har förstått att denna plats ligger mitt i Stockholms city och att massor av människor passerar och rör sig där varje dag. Och naturligtvis extra många en fredagseftermiddag. Egentligen är det ett mirakel att inte fler föll offer för galningen.
   Tidigare idag var det sol men nu har molnen tagit över. Kram från norr!

   Radera
 2. Håller med dig tillfullo. Det var väntat att även vi godtrogna svenskar skulle drabbas av en terrorattack. Så otroligt tragiskt för de som förlorar anhöriga i dessa vansinniga attacker. Det kan inte finnas en mänsklig hjärna i idioterna som utför dåden. Tvi vale!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, vi svenskar är otroligt godtrogna. Och rädda och försiktiga till mesighet för att inte vara nog PK eller trampa någon/några på tårna.
   De fanatiska dårar som ser terrorism som sitt kall har varken hjärna eller hjärta. De är felprogrammerade robotar. Fruktansvärt.

   Radera
 3. Vi är alla chockade över det som hänt. Även om det kanske inte var oväntat så visste ingen riktigt när en sån här situation skulle uppstå. Politiker och makthavare måste nog börja leva mer i verkligheten och inse att Sverige inte är en skyddad zon. Ha det gott i norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och lika oväntad och försåtlig kommer nästa terrorattack att bli. Politikerna har alldeles för länge kommit med sina standardsvar och tomma floskler: "Fruktansvärt." "Oacceptabelt." "Nu måste det till krafttag."
   Jaha, och sedan händer ändå ingenting. Den situation som vi nu har i Sverige - och världen - kräver tuffa politiker med, rent ut sagt, en massa jävlar anamma.

   Radera
 4. Ja jag blev inte förvånad, men ändå chockad. För en vecka sedan sa jag till min ena dotter att: jag undrar om nästa smäll händer i Stockholm eller Warszawa, nu fick vi oss en tankeställare. Hon trodde inte på Warszawa på grund av att de inte har fått flyktingar,
  men i Sverige 2015 kom en intensiv ström av flyktingar och med dem många oönskade onda personer. Där kunde de inte hålla koll på vilka som inte borde få komma in i landet.
  Sveriges politiker kallar jag för naiva, vilka krafttag ska de visa.
  Dagligen händer det attacker på civila människor 'där nere', de vill inte heller ha dessa terrorister i sina land. Allt kryper närmare om man daltar med dem (de onda i sinnet).
  Givetvis har de blivit hjärntvättade och deras hjärtan har blivit svarta.
  Godnatt/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går knappt en enda dag numera utan ett - eller flera - terrorattentat någonstans i världen. Och ju närmare dessa vidrigheter kommer desto mer berörd blir man. Man känner en enorm vanmakt. Men må vi aldrig bli så vana vid alla terrordåd att vi blir avtrubbade och slutar reagera. Risken finns, i alla fall när de händer långt från oss.
   Ja, det är en skrämmande tanke med alla dessa människor som inte kom hit med goda skäl och avsikter utan bara för att sprida skräck, våld och död.
   Nu återstår att se vad de naiva politikerna bestämmer sig för. Några krafttag tror man inte på.
   Önskar dig en skön och rofylld påskvecka!

   Radera