lördag 22 april 2017

VÅREN, VAR ÄR DU?

I morse vid femtiden kändes våren lååångt borta!
Fy vad det snöade!
Men som tur är så har ju aprilsnö kort livslängd.
Den gamla snön ligger kvar men den nyfallna försvann lika snabbt som en ertappad huligan.
Senare tittade solen fram lite försiktigt och efter några timmars velande hit och dit så bestämde den sig för att stanna. Typiskt aprilväder.
Solen lyser fortfarande.

Hej då, nu är det dags för lördagsmyset!

12 kommentarer:

 1. Kommer snart! Stannar inte länge utan överlämnar ganska direkt till sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra svar, precis så brukar det vara!

   Radera
 2. Vi har också otroligt trist aprilväder. Var nog dumt att hänga undan en del vinterkläder redan. Antingen får jag plocka fram dem igen eller stanna inomhus. Söndagshälsningar från Åstorp

  SvaraRadera
  Svar
  1. I protest mot visset väder så stannar vi hellre inomhus. Vinterjackan SKA inte fram igen förrän framåt november. ;)

   Radera
 3. Det där ser ut som typiskt, svenskt aprilväder. Läste hos DN tror jag att det skulle komma snö.
  Vi lär få litet mer regn och ingen riktig värme den kommande veckan. Får se om det stämmer. Det intressanta är att tittar man på några olika väderhemsidor har alla olika prognoser. :)
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även i natt snöade det intensivt. Det var drygt fyra grader kallt och utsikten påminde mer om julkort än april-slut. Nu är det plusgrader igen så det mesta av nysnön har tinat bort. Men fortfarande har vi ganska rejäla drivor. Tack och lov försvinner de snabbt när våren väl bestämmer sig för att sluta vimsa.
   Kram från april-veligt norr! ;)

   Radera
 4. Typsikt aprilväder har vi också. Nu är det nästan vinter igen. Men jag ser på långtidsprognosen att våren återkommer till första maj. Hurra!!! Jag mår iallafall mycket bättre av finväder och sol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till min blogg, du skära fjäril! Du kommer säkert med våren!
   Min uppfattning är att aprilvädret har varit extra ombytligt i år. Men det kan ju variera från plats till plats. Hoppas långtidsprognosen har rätt. Det är dags att våren bestämmer sig. Må väl!

   Radera
 5. Aprilvädret har varit riktigt trist men man får bara hänga med.
  Vi säger ofta här att 'april snö är som fåragö', det brukar ju stämma bra. Gödning behövs och regn behövs för växtligheten.
  Men till helgen vänder det, vi får sjunga in våren i kortbyxor, hi hi . . vi får väl se.
  Söt bild på hund och katt, tänker då att snart har jag både hund och katt också.
  Ludde hälsade vi på i helgen (läs min blogg) den 11 maj hämtas han hem till oss, min katt unge föddes påskdagen. Snart har jag bägge i min famn och jag känner mig så lycklig.

  Ha en fin vecka, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. För länge sedan hörde jag någon säga att "det kan aldrig regna för mycket före midsommar". Marken och växtligheten behöver allt vatten de kan få. Och så sägs det också att det är den nya snön som ska ta bort den gamla. Ja, ja, jag tror ändå att det mest är solen och plusgraderna som får gammelsnön att försvinna ... ;)
   Här uppe är det bra om inte värmen kommer för hastigt; om all snö i inlandet och fjällen tinar för snabbt så kan det ställa till med besvärliga islossningar i älvarna och översvämningar.
   Valpen Ludde ... åh, vad jag blir avundsjuk!!! Jag har tittat in på din blogg och blivit störtkär i Ludde och hans syskon. Vilka sötnosar! Och så blir det också en charmig kattunge i huset. Härligt! Våren - bästa tiden att bli med hund och/eller katt.
   Ha det gott! Kram tillbaka!

   Radera
 6. Våren är lynnig och aprilvädret ännu lynnigare, men snart kommer den, trots att kung Bore gör sitt bästa att hålla emot :)
  Hej förresten ... jag hittade hit via Eva och har kikat runt lite. Du har en trevlig blogg, så jag återkommer säkert :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anki, välkommen till Snaquesaligt! Roligt att du hittade hit och tittade runt. Jag blir glad om du finner något läsvärt. Det gör man inte alltid. ;)
   Även idag har denna årstid vimsat hit och dit. Ungefär som män brukar säga att kvinnor beter sig när de ska välja kläder. Våren har väldans svårt att bestämma sig för om den ska klä sig i vitt, smutsgrått eller något med dragning åt grönt. Mest blir det de två första. Tyvärr.
   Må gott!

   Radera