söndag 30 april 2017

SNÖ, ELDAR OCH ÖRON

Det är Valborgsmässoafton.
Men det hindrar inte den norrbottniska snön från att falla tätt i bamsestora flingor.
Mina ögon ser detta när de blickar ut genom fönstret.
Jag minns knappt när vi senast hade så mycket snö kvar en Valborgsmäss. 
Det blir till att vistas nära majbrasan i kväll om man inte ska frysa "häcken" av sig. Ja, detta gäller för alla tappra själar som tänker fira vårens ankomst med korvgrillning och muntra toner om att vintern rasat ut. Här verkar den snarare rasa in.

Själv ska jag hålla mig inomhus och försöka kurera den inflammation i vänster ytteröra som stört mig den senaste veckan. Det har varit svullet, ont och kliat något alldeles infernaliskt. Det kliar fortfarande hej vilt och jag skulle vilja greppa en stålborste och vrida om den i hörselorganet.
Men det enda jag får använda är ju armbågen. Haha!
I fredags var jag tvungen att uppsöka vårdcentralen och läkaren skrev ut recept på en pyttetub (ungefär stor som mitt lillfinger) med en mix av kortison och inflammationshämmande. Innehållet ska droppas i örat tre gånger dagligen, tre droppar varje gång.
Detta droppande är inte den allra lättaste manöver jag gjort i mina da´r men den måste ju göras.
Jag lägger huvudet på sned, precis som en inställsam och tiggande vovve och försöker KÄNNA när de tre dropparna når sitt mål.
Dessutom gör dessa 3 x 3 droppar att det slår lock för örat och eftersom det är det enda öra jag hör med så blir omgivningen skrämmande tystlåten.
Mitt högra öra är ju sedan sommaren 2010 drabbat av plötslig dövhet. Och obrukbart.
Därför är jag ju extra rädd om det vänstra.
Nej, nej, låt bli det där örat! KLIA INTE!!!
(Snälla, kan ingen ge mig en flaskborste! Med hård borst!)

Ha nu en mysig Valborgsmässokväll!

8 kommentarer:

 1. Är hemkommen från majbålet. Det var jättefint väder hela kvällen, men mot slutet strax innan de skulle tända på började det blåsa. Jag hann bli helt stelfrusen innan det tog fyr i halmen. Då stack jag hem snabbt som attan och sitter nu insvept i en filt med varm saft i en mugg. Jag vägrar gå ut nu innan våren infunnit sig på riktigt. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan verkligen bli genomfrusen när man står vid en majbrasa. I alla fall om ryggen. Man får vända sig då och då för att tina upp både fram- och baksida. Filt och varm dryck är härligt när man är inomhus igen.
   Nu har vi äntligen fått lite varmare. Men fy vad det blåser!
   Må väl!

   Radera
 2. Tänk att ni har sådan vinter fortfarande.
  Jag tog en härlig promenad i skogen i solskenet. Det var nog uppemot +18 idag.
  Nej vad obehagligt med inflammationen. Och att inte få klia är ju bland det svåraste som finns. Jag fick vattenkoppor när jag var vuxen och fick väldigt många koppor som kliade. Jag försökte att inte klia men kunde nog inte helt behärska mig. Och jag fick en koppa i halsen! Usch.
  Att droppa själv i örat är ju nästan omöjligt. Du skulle behöva någon snäll person som kunde komma och hjälpa dig.
  Hoppas att dropparna hjälper i alla fall.
  Krya-på-dig-kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni verkar ha rena försommarvärmen! +18 är behaglig värme. De senaste tre dagarna har temperaturen här legat på 9-10 plusgrader och snödrivorna har krympt betydligt. Men hugaligen vad vindarna har bråttom, det blåser så det är synd om de vajande träden.
   Örat börjar kännas nästan normalt igen och det kliar nästan inte alls. Skönt! Jag har slutat droppa in medicinen i örat utan dränker in en Topz och smörjer in den försiktigt. Det går jättebra.
   Tack för kramen! Här kommer en tillbaka!

   Radera
 3. Usch, kli i örat är så enormt frustrerande! Får det ibland och man blir tokig... Jag brukar försöka att förvilla hjärnan genom att klia någon annanstans, ibland fungerar det faktiskt, man glömmer av örat, men inte alltid tyvärr.
  Här blev det inte heller någon majbrasa, jag var så trött att jag la mig i sängen och tittade på film redan vid sju-tiden, det är lite lyx det också :-)
  Krya på dig med örat! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man vill klia tillbaka ... och så får/ska man inte. Jättejobbigt, man kan bli smått galen. ;) Tack och lov är klådan så gott som helt borta så nu känns det riktigt bra.
   Filmtittande från sängen låter mycket skönare och mysigare än att stå och huttra vid en majbrasa. Här har vi haft "skaplig" temperatur, 9-10 plus (man får vara glad även för små framsteg!) men tyvärr förfärligt blåsigt. Dock har det varit bra för snösmältningen.
   Ha det gott!

   Radera
 4. Ingen majbrasa här heller men nu på morgonen visar termometern på loftgången härliga 20 plusgrader. Det är nog tyvärr "fake news", tror att det känns helt annorlunda när man kommer ut. Men solen skiner i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske vi börjar bli för gamla och frusna för att stå ute och hurvas i kvällskyla och snålblåst. Och halstra korv kan man göra hemma.
   Allt väder är bra väder ... så länge man är inomhus.

   Radera