tisdag 8 oktober 2019

LITE BLANDAT

2019-10-08
Många nyanser av höst.

Det glesnar ut alltmer i björkarna men andra träd har fortfarande "kalufsen" i behåll.
Några solglimtar fick vi under eftermiddagen men nu har det mulnat på och väderfolket har till och med talat om att det kan komma snöflingor.

— Nej! ropar jag i protest. Inte redan! Alldeles för tidigt!
För mig kan det gärna få vara höstfärger och snöfritt ända till första advent. Det är ingen som helst brådska med snö och kyla. Det hinns med.
Hittills har hösten mest varit kylig, blåsig och solfattig, d.v.s. ingen succé precis.
Dessutom har den gått väldigt fort.
Jag förstår inte varför årstiderna är så stressade numera. De bara svischar förbi i allt snabbare takt.

I går var jag på provtagning och på torsdag är det återbesök hos hjärtläkare.
Tack och lov är jag inte det minsta rädd för stick och nålar. Har aldrig varit.

Jag ska faktiskt till min favorit bland kardiologerna.
Ibland ska man ha tur. Jag hade egentligen tid hos en annan av dem, en som jag aldrig träffat förr.
Och jag har tänkt att det är inte vidare effektivt att man får en ny läkare vid nästan varje återbesök.
Det är inte bra, varken för läkaren eller patienten.
Det tar bara en massa tid i onödan när läkaren ska läsa journalen för att få ett hum om den patient han/hon ska möta. Och patienten får berätta hela sin historia återigen. Det blir ingen kontinuitet alls.
Jag hade faktiskt lust att ringa och avboka tiden men samtidigt behöver jag ju träffa doktorn.
När jag hade funderat ett par varv så ringde jag och talade med den som bokar in läkartiderna.
Hon sa, att hon förstod min tveksamhet, men att de två läkare som jag haft mest kontakt med tyvärr hade väldigt få mottagningstider.

— Men, tillade hon glatt, för bara någon minut sedan kom ett återbud till den läkare du helst vill träffa. Ska jag sätta in dig på den tiden?
— Jaaa! jublade jag lyckligt. Vilken tur jag har! Det var meningen att jag skulle ringa just nu.
Jodå, lycka kan komma i många skepnader.
Så nu är det bara att hoppas på att hjärtat mår skapligt trots februaris hjärtinfarkt och numera konstant förmaksflimmer. Och så håller jag förstås tummarna för att alla prover är okej!
Häromdagen gjorde jag ett riktigt impulsköp; en ny ljusslinga med små LED-lampor fastsatta på de glasinneslutna spiralerna. De tio "glödlamporna" har IP44 så slingan kan användas både ute och inne.
Antagligen kommer den att få lysa upp den höstkulna balkongen.
Eller ... kanske får den mysa till någon vrå inomhus.
Anta Snaque på shoppingtur.
Ha det gott!

8 kommentarer:

 1. Det är absolut en fördel om man kan träffa samma läkare varje gång. En del läser bara journalen helt hastigt så då får man ändå själv dra upp allt. Hoppas dina provar var bra. Hösten har kommit väldigt långt hos dig ser jag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes så bra att jag fick träffa min favoritdoktor igår. Och proverna var okej. Tyvärr fortsätter ju förmaksflimret och det går antagligen inte att göra så mycket åt.
   Inte nog med att hösten kom snabbt och "brutalt" — när jag åkte hem från sjukhuset idag så yrde snöflingorna. Usch! De smälte visserligen genast vid markkontakten men det är alldeles för tidigt med snö den 10 oktober.
   Kram från norr!

   Radera
 2. Mycket vackra färger i träden som syns från ditt fönster. Tyvärr har det varit så blåsigt och halvkallt att jag inte riktigt känt för att gåt ut i naturen och fota. Tur att jag har bilder från varmasre "höstar."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både du och jag gillar ju hösten för den kan ju vara helt underbar. Men i år har den skämt ut sig och inte alls bjudit på de där vackra dagarna vi velat ha.

   Radera
 3. Tur att du fick rätt läkare. I våras fick jag feber, benet svullnade, och jag åkte hemmet- Vc – Akuten - Medicinavd – hemmet ett par svängar. Träffade 22 läkare som fick mig att käka se-på-tusan i en månad. Men så kom läkare nr 23 och sa att det är se-på-attan du ska ha. Och det var tydligen rätt, så långsamt blir jag bättre nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så nöjd med gårdagens läkarbesök. Jag tycker min doktor är en toppenläkare. När jag sa det till honom så sa han: "Då lider du även av dåligt omdöme." Jag sa: "Kan det åtgärdas?" "Ja", svarade han, "jag skriver en remiss." Haha!
   Hm ... 23 läkare, tänk att det finns så många i läkarbristens Sverige! ;) Jag skrattade gott åt Se-på-tusan och Se-på-attan. Bra att Se-på-attan är/var till hjälp.
   Jag åt ju Digoxin tidigare och blev jättedålig, den borde döpas om till Fyförfan.

   Radera
 4. Vad bra att du fick "din" läkare. Det är ju så viktigt att det är någon man har förtroende för. Good luck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var toppen att få komma till "favvo-doktorn". Vi, som "gamla bekanta" hade ett mycket givande samtal. Han har följt mig sedan 2013-2014 när jag började få förmaksflimmer. Och han var även min doktor när jag låg inne för hjärtinfarkten. En jättebra läkare.

   Radera