lördag 2 december 2023

KLOKA TANKAR

Tiden rusar. Redan andra december och i morgon första advent.
Det borde införas hastighetsbegränsning på tidens flykt.
Alla man talar med förundras och förfäras över hur snabbt dagarna och veckorna passerar.
Man känner vinddraget. 

Hittade en engelsk text på nätet som så bra beskriver hur snabbt livet går från ungdom till ålderdom.
Här kommer kloka tankar, tagna direkt från datorskärmen.
(Dubbelklicka på rutan med texten så blir den mer läsvänlig.)
Njut dagen! Och livet!

6 kommentarer:

  1. Det är konstigt att tiden verkar längre när man ser framåt, men kortare om man tittar bakåt. Det var så speciellt när man var barn. Verklighet och förväntan stämmer. verkligen inte. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tidsuppfattningen ändras efter ens egen ålder. Framtiden krymper för varje andetag. Som barn hade man ju all tid framför sig, nu ligger det mesta bakom en.

      Radera
  2. Mycket bra skrivet, håller med om allt. Det gick snabbt att bli gammal och där är jag nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det! Inte konstigt att man är trött och somnar lite här och där – det kostar på att hänga med i åldrandets brådska.

      Radera
  3. Bra skrivet. Dock verkar många - även yngre personer - uppleva att tiden går fortare numera. Tid är ju också något vi människor har hittat på. I ett större, kosmiskt perspektiv finns nog inte tid egentligen. Sådana här saker är intressanta att fundera på men svåra att logiskt tänka på.
    Såg att jag inte svarade på din fråga i ditt tidigare inlägg om smörgåstårtor. Nej, lilla Weed har inga smörgåstårtor. Vet inte om det finns i större städer. Tror dock att denna slags mat inte är särskilt vanligt förekommande i USA.
    Trevlig första advent! Jag skall ta fram min adventsljusstake och lilla julduk. :)
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästan alla tycks uppleva att tiden springer fortare nu. Jag också hör det från unga människor. Man kan verkligen undra varför. Är det för att i stort sett hela mänskligheten stressar och ska hinna med så mycket som möjligt. Då verkar tiden inte räcka till för allt och därför verkar den försvinna allt snabbare. En liten teori. :)
      Det är ju uppriktigt synd om er i USA som inte har tillgång till smörgåstårta. ;) Även om jag inte smaskar i mig godsaken särskilt ofta så FINNS den ju att få tag i på nästan alla matvaruaffärer. Om inte annat går den att beställa. Och annars gör man sin egen.
      Ha en fin adventshelg du också. Sänder kram över "pölen"!

      Radera