onsdag 30 juni 2010

EN LJUDLÖS UPPDATERING

Solnedgång, 2010-06-29, 23.59
-
Det blir inte så mycket bloggande denna vecka eftersom jag är på behandling varje dag för mitt strejkande högeröra. Från i måndags är jag under specialistvård och får kortison insprutat direkt i örat. Efteråt ska jag ligga stilla i en timme (på vänster sida) så att kortisonet stannar på plats. Tyvärr kan inte läkarna lova att min hörsel kommer tillbaka. Det är bara att vänta och se. Prognosen är inte alldeles ljus när ett öra tappar all hörsel - och så snabbt.
-
Jag har fått order att ta det lugnt, inte bära och lyfta tungt, utan bara vila. Det är lätt att följa den uppmaningen när man både är mycket trött och har en besvärlig yrsel. Och trots att jag bara hör med ett öra så är jag fruktansvärt ljudkänslig. Eller kanske just därför. Alla ljud kommer från bara ett håll och det orsakar lite kaos i hjärnan när man är van att höra ljuden från två håll.
-
Vad jag har drabbats av kallas "sudden deafness" (plötslig dövhet). Tydligen ingen vanlig sjukdom, men den förekommer i alla åldrar och oftast hittar man ingen förklaring till varför den slår till.
-
Just nu känns livet inte alltför kul, men jag kan inte göra annat än acceptera situationen och hoppas på det bästa. Jag håller både tummar och tår att allt ska ordna sig till det bästa. Enligt läkarna kan eventuellt tillfrisknande - eller förbättring - ta mellan någon månad och upp till ett år. Jag hoppas och önskar innerligt att detta inte ska bli bestående. Men jag är lite tveksam om utgången. Situationen bådar inte särskilt gott, men jag försöker att vara positiv. Och livet går vidare, trots att det för tillfället ter sig aningen overkligt - och skrämmande.
-
Håll tummarna för mig.

4 kommentarer:

 1. Jag har funderat så mycket på hur det går för dig.Tycker att jag känner dig genom bloggen här.
  Jättejobbigt måste detta vara.Håller tummarn för att det ska bli bättre!!
  Sköt om dig!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller också alla tummar och tår för att du ska få tillbaka hörsel i ditt döva öra. Jag hoppas dessutom att väntan inte ska behöva bli så lång. Jag vill att du ska få vakna upp en mogon och höra att något positivt hänt med hörseln.

  SvaraRadera
 3. jag har en arbetskollega som råkat ut för samma sak.
  hoppas att det blir bättre för dig.

  SvaraRadera
 4. Tack för alla hälsningar!Håller fortfarande tummarna för dig!!!!!

  SvaraRadera