lördag 21 augusti 2010

GRÅRANDIGT DRAPERI

Det hänger ett vått och grårandigt draperi utanför mina fönster. De flesta kallar draperiet för ösregn. Men det låter inte lika poetiskt. Himlen är helmulen, regndiset sveper in allt i ett dimmigt töcken som tar bort alla skarpa konturer och träd och blommor hukar stilla i väntan.
-
Är man klädd i regnkappa, stövlar och sydväst eller har paraply till hands, så är det egentligen ett härligt väder. Det är lätt att andas och det luktar så ljuvligt, åtminstone efteråt. Och så är det bra för hyn, sägs det.
-
Nästa lördag hoppas jag, och många med mig, att det grårandiga draperiet har dragits åt sidan för då är det en massa utomhusaktiviteter, bl a loppis på två ställen (kan vara fler) i närområdet. Då bör sensommarsolen helst stråla ner på alla glada sensommarflanörer.
-
Har ni förresten tänkt på att skuggorna redan blivit mycket längre? Det märks verkligen att solen minskat i höjd, så här i sista tredjedelen av augusti. Jag älskar denna månad. Tänk hög och krispig luft. Tänk kvällsskymning och mys. Tänk surströmming och kräftor. Tänk nyplockade bär och frukter. Tänk nyskördade grönsaker och svampar. Tänk kära släktingar och vänner hemkomna från semesterfirandet. Tänk jobb och plugg. (Hoppsan, nu spårade det ur!)
-
Jodå, jag vet att det är tungt att börja arbete och skola igen. Det känns väldigt trögt de första dagarna. Men på något sätt är det också skönt att återigen falla in i vardagslunken.
Ledighetens trevliga nattuggleri och sovmorgnar kan väl hädanefter bli helg-lyx. Om man känner för det. Varje vecka innehåller ju, för de flesta, en "tvådagars-semester". Men... tyvärr innehåller den ofta mest tvätt, städning och andra mindre lockande sysselsättningar som inte hunnits med under arbetsdagarna.
-
Med tanke på det här sista kan jag bara säga: Håll ut! Det är bara fyra månader till jul! Men, förresten, vilken tröst är det? Julen i år är bara som en vanlig långhelg, fredag, lördag, söndag. Nyårshelgen blir likadan. Hm...
-
Okay då, men det är i alla fall bara runt tio månader till nästa semester! Och vi som är lite till åren vet ju hur fort tiden går...
(Om inte annat - läs föregående blogginlägg.)

1 kommentar:

  1. Är det sant? Har det regnat i stan? Där jag varit senaste veckan har det varit både regn och sol. Men det är så en svensk sommar skall vara.

    SvaraRadera