måndag 16 augusti 2010

LITEN OCH TJOCK BLIR BRED OCH PLATT

Min TV är liten (20") och rund. En så kallad tjock-TV. (Påminner faktiskt lite om ägaren.)
Hur som helst, nu har jag bestämt att det snarast ska bli ändring på det. (Hallå, vi talar om TV:n!)
-
Ska jag nödvändigtvis och fortsättningsvis höra illa, så kan jag ju åtminstone få se bra. (Angående det strejkande örat så är det status quo - skrällande, spruckna, otydbara ljud.)
Jag har alltså bestämt mig, det ska inhandlas en ny, stor, bred och platt TV. Jag har varit runt lite och kollat vad som finns. Och, jo, det finns MASSOR av märken och modeller att välja bland!
-
Lilla mullisen blir snart utbytt...
-
... mot en sådan här stor och mallig typ.
-
Det är inte lätt att hitta rätt i platt-TV-djungeln. Och vi ska inte tala om alla konstiga ord! Jo, förresten, det ska vi! Det är LCD hit och Plasma dit, LED, HD-ready, full HD, 3D, 50 eller 100 Hz, USB, HDMI, SD-kortläsare, DLNA, Wifi, inbyggd (eller inte) digitalbox. Sedan finns det helt obegripliga uttryck som "Vreal 4" (för mer naturliga och skarpa bilder), "Ultra Clear Panel" (för ökad kontrast) och "Spot Control och Dual XD Engine" (för extra hög kontrast). Och så vidare - i all oändlighet.
-
HJÄLP, jag blir galen! Men efter många påfrestande och amatörmässiga frågor för och till TV-säljarna och ännu fler undringar till mig själv, TV-köperskan, så har jag bl a kommit fram till följande:
-
Storlek 40", 100 Hz, full HD, LED, gärna flera USB och HDMI och så SD-kortläsare. Med alla dessa finesser får man ju också hoppas att den håller i några år. Oftast går hemelektroniken sönder ett par dagar/veckor efter att garantin gått ut. Och alla försäljare försöker pracka på oss kunder en extra försäkring - OM och IFALL något skulle hända. Den försäkringen tackar jag alltid nej till. Onödig, har jag hört Konsumentupplysningen säga.
-
Nej, nu har jag inte tid längre, jag ska kolla platt-TV-utbudet på nätet.
Må väl!

5 kommentarer:

 1. Hoppsan! Här händer det saker. Men det var på tiden att du fick lite mera tum att titta på.

  SvaraRadera
 2. Hur dum var den förra kommentaren? Bra att du får en större bildyta på din teve.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte en 42 tums HD-LED-allt det där,för ett tag sen.Nog är det härligt att titta på en större bild.
  Lycka till!

  Ingen extra försäkring tog då jag.

  SvaraRadera
 4. @Gunnel:
  Din första kommentar var väl inte dum.
  Det är alltid trevligt med några extra tum.

  @Yvonne: Egentligen har jag inte plats för större TV än kanske 37", men med skohorn ska jag försöka klämma in en 40". Balkongdörren får maka på sig!

  SvaraRadera
 5. Hmmmm vi har också en tjockis....när vi byter blir det LED och full HD.

  SvaraRadera