tisdag 26 juli 2011

NU ÄR DET NOG!

Egentligen borde det inte skrivas en rad till om galningen från Norge. Han ville ha uppmärksamhet - till vilket pris som helst - och det har han fått. Hans oerhörda brott måste ju fram i ljuset. Och bilden av den sjuka och fruktansvärt störda personen klarnar alltmer.

Med några vackra vykortsvyer från Norge och följande rader lämnar jag detta förfärliga, i alla fall för nu.

 Midnattssol

 Stokmarknes

 Trollfjorden

Ulvik, Hardanger

Det har gått några tunga dygn sedan Norge drabbades av de vidriga terrorattentaten. Galningen som utförde dem häktades igår. Något straff tycker han inte att han ska ha eftersom han "skulle rädda Norge och Västeuropa..." Hans advokat säger att den häktade tror att han är "i krig och under de omständigheterna kan man utföra sådana här dåd utan att straffas för det".

Hur sjuk, hur galen, kan en människohjärna bli? Och hur många fler presumtiva dårar vandrar omkring ibland oss och i lönndom smider fruktansvärda planer? Tanken skrämmer. Och ändå får vi inte låta oss skrämmas. Tack och lov finns det massor av kloka människor och ganska få dårar. Men tyvärr verkar det som om klokhet och vett märks mindre. Det är tokskallarnas illgärningar som får de riktigt feta rubrikerna.
Låt oss önska och hoppas att hädanefter blir det de goda människorna, klokskapen och allt fint i livet som får de stora rubrikerna.

Om gärningsmannen har det sagts och skrivits att "må han brinna i helvetet" och "må f-n själv ta honom". Man skulle kunna tro att det är just därifrån dessa galningar kommer. Att det är f-n själv som sänder ut dem i världen.

3 kommentarer:

 1. Dina vackra bilder får nu sin uppmärksamhet istället.

  SvaraRadera
 2. Den vidrige terroristen har gett sig själv en plats i historieboken och det är precis där han vill vara.

  SvaraRadera
 3. Randiga Tråden: Man tycker att Norges obeskrivligt vackra natur skulle ge människor bara vackra tankar.

  Gunnel: Ja, tyvärr hamnar han ju där. Men i de värsta av sällskap och sammanhang.

  SvaraRadera