fredag 8 juli 2011

SANSLÖST VACKERT

Även om solen strålar hur mycket som helst i morgon, lördag, och ni har massor att göra, så gå inomhus, dra för gardinerna, slå på TV:n, SVT Kunskapskanalen, kl. 16:00  och tag en timmes ledighet från all annan sysselsättning. Då får ni nämligen se reprisen av ett sanslöst vackert program i serien "Världens trädgårdar". Där får ni bl.a. se...

... Villa d´Este, Tivoli, utanför Rom, Italien
(Finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.)

Någon/några av er har säkert besökt Villa d´Este och sett den fantastiska vattenkonsten. I så fall kan jag bara utrycka min skamlösa avundsjuka.

Klicka här! För en liten snutt på Youtube om Villa d´Este.
(Där hittar ni också många andra och längre videosnuttar om villan.)
I TV-programmet visas fler underbara trädgårdar och man häpnar över vilken kunskap, teknik, fiffighet och sinne för det vackra som dåtidens byggare hade. Det är förunderligt vad de kunde förr. Världen vimlar ju av underverk av olika slag.

Känner ni för mer härlig TV-underhållning då ska ni också titta på Kunskapskanalen kl. 20:00 i morgon  kväll. Då sänds ännu ett avsnitt av den intressanta och vackra serien "Östersjöns kustlandskap".
Mellan 17:00 och 20:00 får ni alltså hela tre timmars TV-paus. Då kan ni göra precis vad ni vill. Se bara till att vara på plats i TV-fåtöljen igen kl. 20:00.

Det var dagens tips! Kolla för säkerhets skull med morgondagens TV-tidningar så att det inte blivit några ändringar av sändningstiderna.

Ha en fin fredagskväll. Hoppas solstrålarna når er alla.

2 kommentarer:

  1. Jag ska inte glömma!
    Solstrålarna nådde oss denna fantastiska fredagkväll då vi var ute och vandrade en timma tillsammans med sonen. Helt underbart!

    SvaraRadera
  2. Bra! Jag vet att du inte glömde.

    SvaraRadera