torsdag 21 februari 2013

LYCKAD TE-IMPORT FRÅN USA

När jag för många år sedan besökte mina släktingar i USA bjöd de på ett te som jag verkligen blev förtjust i. Det hette "Constant Comment", från företaget Bigelow. Under några år sände min ena släkting det till mig i julklapp, både tepåsar och i lös vikt.

Jag måste medge att jag faktiskt varit lite "snål" om detta te och bara bjudit på det och druckit det själv vid "speciellt högtidliga tillfällen" och därför har jag fortfarande kvar några tepåsar. De är lika goda och fräscha som när jag fick dem. Och det var nog på 1980-talet!

I takt med att lagret av favorit-teet har minskat och Internet-handeln har ökat så började jag leka med tanken att beställa nytt te direkt från Bigelow i USA. Jag är egentligen ingen Internet-handlare, detta är andra gången jag använder mitt bankkort som jag skaffat för just handel över nätet. På det sätter jag bara in köpesumman, plus någon krona extra. Och jag handlar endast från välkända företag.

När bästa väninnan hörde att jag funderade på att beställa te så hakade hon på. (Hon har ju druckit "Constant Comment" här ett antal gånger och vet hur gott det är!) I slutet av januari klickade jag in vår beställning på Bigelow´s hemsida. Där hade jag också hittat ett annat te, "White Chocolate Obsession", som verkade intressant. Väninnan och jag bestämde oss för att även beställa choklad-teet.
(Är man chokladälskare så är man...)

Den elfte februari drogs köpesumman från mitt konto, efter att jag bekräftat att jag ville gå vidare med min beställning. (Jag fick mail om hur mycket "shipping & handling cost" skulle gå på och måste då höra av mig inom fem dagar annars annullerades ordern. Mycket bra om man skulle vilja ändra sig.)
Igår kom alltså det första paketet och det andra idag. Tala om snabb leverans! Och idag ända hem till dörren, dessutom! Jag är imponerad.
Den lilla burken med löst te kom i separat försändelse som jag fick hämta hos postombudet igår. Resten av beställningen skulle komma senare eftersom paketen skickats från olika lager. Det blev bara en dag senare!

En liten burk... i en STOR kartong.
---
Idag ringde det på dörren och utanför stod en kille med två kartonger och så en liten manick på vilken jag skulle skriva mitt namn med en platspinne. Nu behövs minsann inga kvittensblock och pennor längre. 

Två efterlängtade paket.

Hälften uppackat.

 "Chocolate Obsession", 120 tepåsar.
"Constant Comment", 120 tepåsar.
Teet är väldigt drygt, en tepåse brukar räcka till en kanna bryggt te. (Om man inte vill ha det väldigt starkt.) Jag brygger i kaffebryggaren, men använder alltid en speciell kanna och tratt för te, annars blir det kaffesmak i teet.

Åh, många ljuva testunder väntar!
Och idag kom brevbäraren med...
... senaste numret av Antikvärlden.
Vilken dag! Kan det bli bättre än så här? Knappast!

Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Mycket te blev det! Har packat in i skåpen och räknar på att det räcker min livstid.

    SvaraRadera
  2. Gunnel: Ja, vi kanske skulle skriva in teet i våra testamenten?

    SvaraRadera