onsdag 20 mars 2013

VADAR I PAPPERSHAVET

Hjälp, jag drunknar snart i tidnings- och reklambladsfloden!
Men... jag vill ha min morgontidning sex dagar/vecka. Den är en oersättlig frukostkompis. Och jag vill ha reklamen. Den ger ofta goda tips om extrapriser på något jag kan tänkas behöva. 
Alltså får jag skylla mig själv när jag utan livboj vadar omkring i pappershavet.
Resultatet blir denna ständigt återkommande syn i mitt hem; kassar fulla med papper som ska ut till sopbodans returpappersbinge. Det är inte klokt hur snabbt kassen fylls, några dagar bara... "lite" pappersprassel... och vips! – så är den bräddfylld och putar med magen.

Det är verkligen bra att vi numera återvinner det mesta av allt papper vi använder. Skogens ståtliga träd tackar oss för det. Varje gång jag gör pappersslängnings-turen till sopbodan så försöker jag tänka på det. Det gör att kassarna känns lite lättare när jag kånkar dem nedför trapporna.
Nu är det dags igen att "sopa" undan veckans cellulosa-chock!
Håhå, jaja!

Och idag är det vårdagjämning!
Jaaa!  

5 kommentarer:

 1. Här har du en till som samlar papper.Morgontidningen är viktig och reklamen kikar jag igenom.Jag har en bra låda med lock,som jag samlar i.Den är av trä och kan användas som stol.Men himmel så fort den blir full!!!!

  SvaraRadera
 2. Det där ser ju prydligt och snyggt ut. Själv har jag sagt tack och farväl till all reklam och jag saknar det inte ett dugg.

  SvaraRadera
 3. Yvonne: "Låd-stolen" är en praktisk sak. Jag har något liknande och där samlas allt – utom returpapper. Och den skulle vara full på nolltid. ;-)

  Gunnel: Kanske prydligt med en (1) kasse, men utanför bild fanns fler. Viss reklam kunde även jag vara utan, men inte all. Jag tycker det är bra med lite information om extrapriser. Den har sparat mig några sköna kronor genom åren. Utan hiss så är sopbode-turerna rena gym-passet.

  SvaraRadera
 4. Jag har en nej tack till reklam-skylt på dörren för jag får ENORMT mycket reklam annars...men DN tackar jag inte nej till...brukar ta med mig gårdagens och slänga allt eftersom så slipper jag påsarna med tunga tidningar. Trevlig påsk!

  SvaraRadera
 5. Gila: Det kommer en massa reklam som jag aldrig läser; man skulle ha möjlighet att välja bort de reklamblad som inte intresserar. Men det är ju allt eller inget som gäller.
  Du är klok som håller efter pappershögarna. Så klok är jag också. Någon gång då och då... ;-)
  Önskar att du får en riktigt trevlig påsk!

  SvaraRadera