lördag 27 augusti 2011

ODAMMAT!

Som vanligt - klickbara bilder!
 Har ni tänkt på att vi människor städar på olika sätt?
(Kalle Anka, t.ex. gör det med skurborstar på fötterna.)
Vi lägger ner både möda och besvär på vissa saker, medan vi struntar lite i andra.

Här nedan ska jag avslöja en hemlighet. Nåja, de som känner mig vet ju förstås redan om den, p.g.a. att de får hemska hostattacker och nästan andningsstillestånd när de kommer på besök. Orsaken till detta? Som sagt, se nedan.   

Jag vill ha ordning och reda omkring mig - jag kan vara en riktigt jobbig pedant när det gäller skåp, lådor, hur prydnadssaker är placerade och hur dukar och mattor ligger. Böcker och skivor är uppdelade i kategorier och skivorna står i bokstavsordning inom varje kategori. Har man ganska många, så måste man ha ett system, annars slösar man mycket tid på att söka rätt bok eller skiva.

Jag vill också att hemmets speglar ska vara fläckfria, dörrar och dörrfoder likaså och diskbänk och spis skinande blanka. Badrum och gästtoalett ska vara snygga och fräscha med rena handdukar och det ska alltid finnas en extra toarulle till hands.

Här följer några omtyckta magneter från mitt kylskåp.
---
Nu kanske det verkar som att jag är en urtrist kvinna som inte gör annat än städar och plockar och fejar.
Men... FEL, FEL, FEL!
Om jag uttrycker mig så här: Jag blir inte euforisk av att städa. Jag har ordning och reda på prylarna, jodå... men - och här kommer det förfärliga avslöjandet - det ligger ganska ofta ett dammlager över golv, loppisfynd och annat.
Och faktiskt, det gör mig inte ett dugg!!!

Jag tycker att livet är alldeles för kort för att slösas bort på damm-jakt.

 Vissa magnetfabrikanter har lite koll...

När man går från hallen in i mitt vardagsrum så passerar man en glashylla. På den samlas det damm, ska ni veta! För många år sedan tyckte mina storebröder att jag kanske borde gå i närkamp med hyllan, med en dammtrasa som vapen. De kom på ett väldigt subtilt sätt att påpeka detta.

 Efter att den ene brodern skivit dit detta... 

 ... så skrev den andre det här på hyllplanet ovanför.
Bussigt! Bröder kan vara   gulliga.

 Det är inte bara på glashyllan det samlas damm.
Mörka möbler är ett elände. Tyvärr har jag mest sådana. Man borde ha möbler i nyansen dammgrått. Förresten, torka damm kan vara en ren njutning - om man jämför med att torka fönster.
DET hatar jag!

Trevlig lördagskväll!
---
PS. När glashyllan är nydammad nästa gång ska den fotograferas. Som bevis på att jag dammtorkar. Ibland.

UPPDATERING:
Detta lilla fat hänger i köket - antagligen var det så dammigt att jag inte genast såg det ;o)
 - men det passar ju bra här i inlägget.

4 kommentarer:

 1. Bättre lite skit i hörnen en ett rent helvete har jag hört.

  SvaraRadera
 2. Jag är jättenoga med att ha ordning och reda på mina papper och sorterar i pärmar och älskar att göra det. Däremot putsar jag inte så mycket på mina spisplattor och dörrfoder.

  SvaraRadera
 3. Jag såg någonstans på ett foto. Någon hade skrivit på ett mycket lortigt fönster:
  FINNS ÄVEN I GENOMSKINLIGT!
  Det gäller att ha humor :)

  SvaraRadera
 4. Hurra! Nu fungerar min internetuppkoppling igen. (Men hur länge?) Suttit i dryga 90 minuters väntekö till Telia-supporten. Morr! (De har visst aldrig haft så lång kö förr - tydligen bekymmer p.g.a. åskväder i södra och mellersta Sverige.)

  Mufflo: Precis min åsikt!!! Undrar om jag inte har en skylt någonstans med detta smarta budskap i gömmorna. Den borde sättas upp! Men i köket sitter det lilla fatet som jag nu uppdaterat bloggen med. ;o)

  Gunnel: Som sagt - vi städar och håller ordning på olika sätt. Vissa sorterar i pärmar, andra putsar spisplattor. ;o)

  Helena: Så fyndigt! Jag har skrattat gott ända sedan jag läste detta. Tack! Nu ska jag gå och skriva på några av mina möbler: Finns även i blank lack - och i andra färger än dammgrått... ;o)

  SvaraRadera