måndag 8 augusti 2011

POSTENS SOMMARHÄFTE 1985

Sommaren börjar så smått packa ihop för i år, men fortfarande återstår flera vackra och ljumma dagar att samla ihop. När tillfälle ges kan man sätta sig i sköna trädgårdsstolen, ta fram Posten Sommarhäfte från 1985 och pyssla lite.
(Sommarhäftet hittades - givetvis! ;o) - i en av mina lådor.)

Klickbara bilder.

T.ex. kan man göra några egna vykort.

Dessa är avsedda för sommarens hälsningar, men jag funderar på att göra några för framtida behov, med höst- och/eller julmotiv. Även tomten kan få finger-ben.

De här inbjuder också den egna fantasin att flöda fritt.
---------------
Och så lite klurigt:
De två bilderna nedan kanske bara verkar fulla av konstiga prickar lite slarvigt utslängda här och där. Men om ni betraktar dem lite närmare så kan ni säkert få fram vad de föreställer.

KAN DU SE VAD BILDERNA FÖRESTÄLLER?
frågar Postens Sommarhäfte.
Sedan fortsätter det så här:

Du borde ha lättare att se vad den översta bilden föreställer för den har visats på TV i England. Det låter otroligt. Varför ska vi i Sverige kunna tolka bilder som visats i engelsk TV?
Det är den brittiske forskaren Rupert Sheldrake som påstår att kunskapen om vad bilder föreställer färdas i tomma intet från dem som vet till alla andra.

Hur allt ser ut och hur allt och alla bär sig åt bestäms av formbildningsfält, säger denne forskare. Fälten verkar på hur stora avstånd som helst och tiden är de oberoende av. Det låter som science fiction men faktum är att den ansedda tidningen New Scientist har skrivit en hel del om det här. Och det har utlysts stora tävlingar om bästa sättet att testa tankegångarna.

TV-EXPERIMENTET
I England gjordes följande experiment. I ett av de populäraste TV-programmen, som har över 8 miljoner tittare, visades den översta bilden en stund, därefter "lösningen", en tydlig version av samma bild.
Frågan var om det hade bildats ett "fält". Före TV-programmet klarade 9,8% av försökspersonerna av att tyda bilden, efter klarade hela 12,9% av det.
Om du har lättare att tyda den övre bilden kanske det betyder att det skapats ett "fält" som hjälper dig, om vi ska tro Sheldrake. Formbildningsfält eller ej, huvudsaken är att du och dina vänner har kul när ni försöker tyda bilderna.
Vi har gjort bilderna som ett vykort så att du kan skicka det vidare.
-----
Så långt Sommarhäftet.
Nu är det ju 26 år sedan detta skrevs så "fälten" kanske inte är aktuella längre, möjligen är de inaktiverade. Men tiden skulle ju inte spela någon roll, så rätt vad det är så ligger de kvar i rymden någonstans. Det är bara att kolla.
"Lösningen" kommer i bloggen på onsdag - då får ni ett par dagar att klura på bilderna.

Det var allt för idag, denna regniga och blåsiga augustimåndag. Visst är det härligt med någon dags busväder efter all sol?
Må väl!

4 kommentarer:

 1. 1)En ryttare till häst.
  2)Ett dansande par.

  SvaraRadera
 2. Skaffaren: My lips are sealed. For now.

  SvaraRadera
 3. Gunnel: Se ovanstående.

  SvaraRadera