onsdag 8 augusti 2012

FRUKTIGT FROSSERI

Det har varit lite glest mellan mina blogginlägg under sommaren. Men nu när livet går in i sina vanliga spår och mörkret sakta smyger sig på så känns det genast lättare att sätta sig vid datorn igen.

Dessutom var jag utan min Mac-dator i drygt tre veckor efter att jag klantat mig och satt in minneskortet i DVD-spelaren istället för kortläsaren. Jag skrev om det här. Ska man klanta till det så bör man inte göra det i semestertider när serviceteknikerna ligger i hängmattan och njuter av sommarsolen.

Min gamla laptop fick bli en nödlösning under tiden Macen var hos "doktorn". Men man ska inte ha bråttom när man använder gamlingen - den är trött och långsam. Och det lockar inte precis till datorpyssel. Men nu har jag köpt en ny laptop - som reserv - ifall jag strular till det igen.
Och nu över till frosseriet!
Nektariner!
En av sommarens absoluta höjdpunkter! Jag älskar nektariner och frossar vilt. De fyller hemmets fruktskålar och i kylskåpets svala del väntar ersättarna på att också bli uppätna. Allt eftersom tas frukterna fram för att vara lagom saftiga och goda.
Mera nektariner! Man kan aldrig få för många!

Passa på och njut av allt det goda som nu erbjuds!

5 kommentarer:

 1. Vackra frukter i en vacker skål.

  Nektariner är goda men min absoluta smakfavorit är mangon, när den är sådär lagom mogen.

  SvaraRadera
 2. Ja, idag ska jag njuta smultron, blåbär och kantareller.
  Sedan ska jag lämna in min burk som inte längre är sams med bildskärmen.
  Min datanisse har varit på semester utomlands några veckor så jag kör med min gamla PC.
  Det går så sakteliga.

  SvaraRadera
 3. Nektariner....Jag har ätit,eller frossat i denna underbara frukt i sommar.Undrar hur många kilo det skulle bli om jag räknade ihop.

  SvaraRadera
 4. Varma, klara färger! Vackert!

  Och hösttid är innesittartid är bloggtid. Vi har ännu sommardagar kvar, så ut med oss i den! Sommaren.

  SvaraRadera
 5. Gunnel: Mango är också smarrigt!

  Skaffaren: Smultron, blåbär, kantareller... Var det nödvändigt att reta mina smaklökar så??? Snålvattnet rinner. Nu måste jag trösta mig med dagens tredje(?) nektarin.

  Visst är det rent otäckt vad man är beroende av datanissar?

  Yvonne: Vi kanske ska starta en fanclub för oss nektarinälskare? Jag brukar också fundera över hur många kilo jag mumsar i mig per sommar. Det är MÅNGA!!!

  Mira: Dags att gripa tag i de sista sommarresterna. Hålla kvar... njuta... Nog hinner vi sitta inne och blogga. Vintern är lååång! Och kall! Och inga nektariner finns det heller. Men hösten är härlig. Bara trist att kung Bore följer den.

  SvaraRadera