-------
Att själv baka sitt bröd är roligt, det blir gott och så vet man precis vad limpan, bullen eller kakan innehåller. Här kommer receptet på en av de godaste mjuka kakor jag vet.
--------
Smörad och bröad ringform, 1½-2 liter.
-
2 ägg
1½ dl socker
1 dl smält smör eller margarin
1 dl gräddfil (turkisk yoghurt går också bra)
2-2½ dl vetemjöl (smeten ska vara ganska "tjock")
2 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
1 hg grovhackad blockchoklad (valfritt mörk eller ljus)
---
> Börja med att hacka blockchokladen grovt och att riva citronskalet. Blanda. (För fint hackad choklad smälter vid gräddningen.)
> Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i chokladen och citronskalet.
> Smält smöret, låt svalna, blanda i gräddfilen/yoghurten.
> Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smör- och gräddfilsblandningen och vänd sist ner mjöl/bakpulver och blockchoklad/citronskal.
> Blanda väl, men med "fluffigheten" kvar.
> Häll i ringform och grädda. (Ringform är bäst, då undviker man en kletig "kak-mitt".)
1 dl smält smör eller margarin
1 dl gräddfil (turkisk yoghurt går också bra)
2-2½ dl vetemjöl (smeten ska vara ganska "tjock")
2 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
1 hg grovhackad blockchoklad (valfritt mörk eller ljus)
---
> Börja med att hacka blockchokladen grovt och att riva citronskalet. Blanda. (För fint hackad choklad smälter vid gräddningen.)
> Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i chokladen och citronskalet.
> Smält smöret, låt svalna, blanda i gräddfilen/yoghurten.
> Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smör- och gräddfilsblandningen och vänd sist ner mjöl/bakpulver och blockchoklad/citronskal.
> Blanda väl, men med "fluffigheten" kvar.
> Häll i ringform och grädda. (Ringform är bäst, då undviker man en kletig "kak-mitt".)
---
Mumsigt! Lycka till!
Verkar smaskens! Måste prova.
SvaraRadera