onsdag 14 april 2010

SKOR!

När jag var ung var jag alldeles galen i skor. Jag kunde nästan falla i trans inför ett par snygga fotbeklädnader. Och jag tror att det är många tjejer/kvinnor som känner igen det fenomenet. När det gäller mode så har skor ett stort plus jämfört med kläder - de passar även om man gått upp ett par kilo i vikt. Eller ner. De sitter bra ändå. Det gör inte kläder.
-
Under min allra mest skotokiga tid så brukade kära mor säga, att om jag fick se en grupp med hundratalet kvinnor så kunde jag efteråt - lätt och detaljerat - redogöra för vad varje kvinna haft på fötterna. Mor hade helt rätt.
(Klickbara bilder.)
Små skor
Den blå och rosa t v är en miniatyr från "Just the right shoe", ca 10 cm; den silvriga i mitten är en julgransprydnad (!) från Åhléns julen 2009. De svarta är i porslin.
-----
En liten bok för den som älskar skor
-----
I denna bok finns fina bilder på helt otroliga skor.
-----
Mitt skointresse har avtagit med åren, men fortfarande kollar jag ivrigt skoaffärernas skyltfönster. Numera är bloggerskans dojor fotriktiga och "jordnära" - klackhöjden har sjunkit till vettig nivå. Och det är både skönt och... urtrist.
-----
Den som vill se fler av de fantastiska och välgjorda miniatyrskorna (från flera decennier) kan gå in på sajten

3 kommentarer:

  1. Jag har också helt övergått till"tråkiga" skor.När jag var yngre gick jag alltid i högklackat(nästan)7,5 cm över marken när jag tog Realen t.ex.Aj,ajaj!

    SvaraRadera
  2. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av skor. Kan bero på att jag har ankfötter, så det är svårt med passformen.

    SvaraRadera
  3. Ankfötter? Har aldrig sett att du har simhud mellan tårna. ;o) Nej, Gunnel, dina fötter är helt normala, det är nå´t fel på skorna du provat!

    SvaraRadera