torsdag 3 mars 2011

TÄVLINGAR MED UTGÅNGET BÄST-FÖRE-DATUM

DET HAR HÄNT - IGEN!
Norrmejeriers tävling har gått ut långt innan mjölkpaketet fylls med den färska mjölken.
(Klicka för läsbara bilder.)
-
Första gången: Tävling där svaret ska lämnas senast 2010-12-12, men paketet fylldes med mjölk 2011-01-17 och hade Bäst-före-datum 2011-01-24. Hm...
-
Andra gången: Tävlingssvar ska vara Norrmejerier tillhanda senast 2011-02-27, men mjölkpaketets Förpackningsdag är 2011-03-01. Och Bäst före är 2011-03-08. Hm... igen! Mycket märkligt.
-
Gamla kartonger? Eller vill Norrmejerier inte ha in några tävlingsbidrag? Eller har mejeriet inte haft råd att köpa priserna - träningsutrustningen och mixern?
-
Första gången detta märkliga hände sände jag (den 2011-02-04) ett mejl till Norrmejerier med följande lydelse:
-
Hej Norrmejerier!

Efter att ha testat mina "mjölkkunskaper" på ett mjölkpaket med Bäst-före-datum 2011-01-24 så tänkte jag lämna mitt tävlingssvar på http://www.2glasomdagen.nu/ men så såg jag att svaret skulle lämnas senast 2010-12-12. Det gjorde mig förstås en aning (läs: väldigt) brydd.
Det skulle vara intressant att få veta förklaringen till denna lustiga tidsvurpa. Här kan man tala om tidsoptimism.

Vänliga hälsningar från en road konsument av era produkter!
(Mitt namn)
(Min adress)
-----
Något svar har jag aldrig fått. Orsaken till det förstår jag nu...

3 kommentarer:

 1. Det är nog gamla kartonger som återanvänds av
  ekonomiska Norr-Mejerier. Dessutom slipper de dela ut pris.

  SvaraRadera
 2. Gunnel: Ja, antagligen sparas det. De trycker väl inte dit förpackningsdag och bäst-före förrän kartongerna fylls. Men de borde "makulera" tävlingen, fuskisarna.

  SvaraRadera
 3. Norrmejerier genom Anna Norrgård9 mars 2011 kl. 12:50

  Hej! Självklart borde du fått svar på din fråga. Vi har som policy att alla som skriver till oss ska få svar. Vad som blivit missen med ditt mail kan jag tyvärr inte svara på, bara beklaga.
  Som svar på din fråga, kan jag berätta följande: Beställningen av mjölkpaket gör vi flera veckor innan leverans, utifrån en uppskattad försäljning för den kommande perioden. Paketen kommer då tryckta och klara till våra mejerier i den mängd vi uppskattat ska gå åt de närmsta veckorna. Ofta stämmer beställningen väl med beräkningen, men ibland händer det att vi uppskattat fel och i dessa fall kan tyvärr paket med gamla tävlingar komma ut i butik. Det är naturligtvis synd, men eftersom vi hela tiden försöker tänka på vad som är bäst för Norrland, i detta fall ur ett miljöperspektiv, vill vi inte belasta miljön i onödan genom att kasta bort fullt användbara paket för att ev. tävlingar har gått ut. Vi hoppas och tror att ni konsumenter tycker att det ansvarstagandet är bra. Och just när det gäller mjölktävlingar pågår de olika tävlingar hela året. Har en tävling slutat gå, kan du alltid vara med i en annan. Hoppas att detta ger dig en bra bild över hur vi jobbar och resonerar.
  Mvh, Norrmejerier genom Anna Norrgård

  SvaraRadera