lördag 19 mars 2011

TAXI, VAR GOD VÄNTA

Fredag eftermiddag. Kylskåpet T-O-M-T!
För någon dag sedan brast kylskåpsråttorna ut i våldsam gråt för att sedan gå en kvalfull hungersdöd till mötes.
För att inte själv drabbas av samma oblida öde var jag tvungen att handla mat i dag. På med kläderna för en kort och rask promenad till affären.
-
Jag har inte fyllt på matlagret på flera dagar, utan i stället försökt få lite rotation i hemmets frys och skafferi, men färskvarorna tog slut i förrgår. Vilken tur att det finns frysta bär och grönsaker.
-
Väl inne i affären grips jag av en underlig längtan efter än det ena, än det andra. Till slut är min shoppingvagn full. Och resultatet blir fem stora och tunga kassar. Och jag som promenerar... jag skulle ju bara köpa ett par liter mjölk och lite frukt och grönt. Jo, jo.
-
Jag ringer efter en taxi.
"Taxi. Just nu är det många som ringer, men vi tar snart emot ditt samtal."
Jag väntar.
"Du står fortfarande i kö. Vi tar snart emot ditt samtal."
Jag väntar.
"Du står fortfarande i kö. Vi tar snart emot ditt samtal."
Jag väntar.
-
Det går mååånga minuter.
Men... så plötsligt, en trevlig (manlig!) stämma hörs och jag kan beställa min transport. Jag talar listigt om att jag handlat mat och att den - så snart som möjligt - behöver få komma in i kylskåpet.
Med min överfulla vagn styr jag ut genom affärens självöppnande dörrar, tittar mig omkring och, tänka sig, där kommer taxin!
Jaaa!
-
Det var en lång väntan i taxis telefonkö, men ingen väntan alls på själva taxin. Jag hann knappt slå av mobiltelefonen så stod den där.
Bra service.
--------------------
Den gula, handmålade taxibilen på bilderna är ett loppisfynd (5 kronor). Den saknar nog ett lock, men fungerar fint ändå som godis- eller sockerskål. Praktiskt med hjul, man rullar bara iväg den till gottegrisar på andra sidan bordet. Under den sitter en liten lapp: Applause Inc. Woodland Hills, CA, Morgan Creative 1989, Made in Korea.
Jag tycker den är riktigt söt.
-
God lördag!

3 kommentarer:

  1. Härligt, då vet jag att du har ett välfyllt skafferi. Men efter att ha sett dig öppna dörren till kyl- och frys så vet jag att dina kylskåpsråttor aldrig någonsin behövt svälta.

    SvaraRadera
  2. Förr ja! Men du skulle ha sett dem under veckan som gick.

    SvaraRadera
  3. Tur att det finns taxi ibland... Ha en mysig helg!

    SvaraRadera