fredag 22 januari 2010

PLUSMÄNNISKOR

Ernst Kirschsteiger - foto: Okänd
-
Alla känner vi olika för människor. Vi blir positivt eller negativt inställda mot personer som vi oftast aldrig träffat utan bara sett på TV/film eller hört på radio. En del får ett plus i kanten, andra får ett minus. Här har jag skrivit ner två "pluslistor" över personligheter som väcker min sympati. Ordningen är flexibel.
-
Manliga Plussar:
-
Ernst Kirschsteiger - Han utstrålar värme, snällhet och ett genuint intresse för både andra människor och sitt eget yrke. Han bjuder på sig själv och är inte rädd för att visa sina "kvinnliga" sidor. Han inreder hem och lagar mat med säker känsla för det vackra, stilfulla och goda i livet. Att han dessutom är läcker att titta på gör ju inte saken sämre.
-
Sven Hagströmer - Finansman som bl.a. medverkat i TV-programmet "Draknästet". En man med stora framgångar och, som det verkar, stor integritet. En till synes sympatisk och vänlig man, men som säkert kan ha hårda nypor när det gäller affärer.
-
Rolf Lassgård - Populär skådespelare som de flesta känner till. En bra skådespelare med bred repertoar. Och så är han den store, trygge, mysige mannen att krypa upp i famnen på när det stormar. Bamse personifierad.
-
Brolle - Artist och sångare från Boden. Han har en fantastisk röst och en speciell utstrålning i sitt artisteri. Att han är från Norrbotten ger ett extra plus. Och han kan också se sig i spegeln utan att gråta.
--------
Kvinnliga Plussar:
-
Stina Wollter - Konstnär och programledare (radioprogrammet Karlavagnen). En underbar personlighet med ett stort, varmt och innerligt hjärta. Man blir glad och positiv när man hör henne tala med alla slags människor. Man skulle gärna vilja ha henne i vänkretsen.
-
Kronprinsessan Victoria - En dag kommer hon att bli en mycket älskad drottning. Hon har en naturlig charm och får omedelbar kontakt med alla hon möter, från det lilla barnet som överräcker blombuketten till den gamla damen på äldreboendet. Vi ska vara så stolta över vår kronprinsessa. Önskar att hon får ett bra liv.
-
Malena Ernman - Operasångerska som platsar på Svensktoppen. En fin representant för Sverige och dess långa tradition av fantastiska sångare. En stilig huldra med härlig humor och glimt i ögonen, som sjunger allt från opera till Eurovisionsschlagers. Malena verkar vara en kvinna med skinn på näsan. Hon är öppen, rak och säger vad hon tycker och tänker.
-
Åse Kleveland - Norsk-svenska, bl.a. sångerska, norsk kulturminister 1990-96 och VD för Svenska Filminstitutet 2000-06. En imponerande kvinna som har stil, full koll på de grå cellerna och som talar - och sjunger - med en mycket mörk och vacker röst.
-
Minuslistorna tänker jag inte visa på bloggen. De är min hemlighet.
-
Trevlig fredagskväll!

7 kommentarer:

 1. Du har ganska rätt där. Några stycken kunde jag nog tänka mig byta ut mot någon annan. Men som vi tidigare sagt, smaken är olika och tur är väl det.

  SvaraRadera
 2. Jag är lite kär i Rolf Lassgård.

  SvaraRadera
 3. Kära i Lassgård? Han var ju den man som jag tänkte byta ut.

  SvaraRadera
 4. Gunnel, det tyder bara på att du inte förstår dig på män. (Jag vet ju vem du tänkte byta ut honom mot.)

  SvaraRadera
 5. Nej! Jag förstår mig inte på män. Gör du?

  SvaraRadera
 6. Oh, ja, det är därför jag är singel! -----
  Sedan vill jag tillägga, med skammens rodnad över hela min lekamen (mycket rött blir det!), att Peter Mattei naturligtvis skulle varit med på min lista. Han är toppen! Förstår bara inte hur jag kunde missa honom. Skäms på mig! (I´m lower than a snake´s belly.)

  SvaraRadera