fredag 30 april 2010

"BRODERAD" VALBORGSMÄSS

En mysig brasa på Valborgsmässoafton. Katterna njuter av värmen.

I Norrbotten, min plats på jorden, blir Valborgsmässoafton en ruggig historia. Vädermässigt. Låt oss hoppas att det ruggiga stannar där. Kanske kan regn och rusk minska fylleri och våld. Då kommer det i alla fall ut något positivt av det nyckfulla aprilvädret.
-------------
I min bokhylla finns många böcker om musik, konst, hantverk och arkitektur. Bilderna i dag har jag hämtat från en fantastisk engelsk bok om broderi. Sidorna pryds av det ena konstverket efter det andra. Man får en väldig lust att plocka fram nål och tråd och sätta igång med skapandet. Men nu för tiden blir det oftast bara en tanke.
-
Förr broderade jag mycket och ledde t o m kurser i konsthantverk - fritt broderi, näversöm och makramé. Men på den gamla, goda "pysseltiden" hade jag förstås ingen dator att tjollra på med... Numera är det mer sällan jag syr - eller målar. Jag är inte alls lika flitig längre.
-
Slutsnackat för i dag, nu blir det fler bilder från den engelska boken. (Klicka för att förstora.)

-
-
-
-
Bilderna är tagna från denna bok.
-
Trevlig Valborgsmässoafton!
Och gratulationer till kungen på 64-årsdagen!

2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska broderier.Det är nästan så att det börjar rycka i de fumliga fingrarna. Men det är precis som du skriver, datorn tar alldeles för mycket tid.

    SvaraRadera
  2. Vilka fina broderier!
    skärpet jag har är inte ett resårskärp,utan ett "vanligt"

    SvaraRadera