måndag 22 februari 2010

BAKDAG

Bakdagsresultat
-
Vad passar bättre en kall och blåsig februarimåndag än att baka? Dels blir det varmt och skönt i hemmet och dels får frysen påfyllning. Det var länge sedan sist. Hyllorna har gapat skrämmande tomma. Möjligen har man kunnat hitta något litet, ensamt och patetiskt köpebröd. I bästa fall.
-
Jag tycker om att baka, men p g a den onda axeln har alla arm-aktiviteter legat nere. Men i dag kändes det som en lämplig bakdag. Resultat: "Matiga muffins" med chorizo och ost, en långpanna äppelkaka, hallongrottor och chokladbollar.
-
Det var första gången för "matiga muffins", men inte den sista. De var goda; chorizo och ost gav fin smak. Receptet från ICA Kvantums reklamblad kommer att sparas. (Hjälp, mina skåp och lådor är redan överfulla av otestade mat- och bakrecept!)
-----
Sverige har just fått sin sjunde medalj i OS. Denna gång blev det silver. Grattis tjejer! Vårt lilla land har verkligen duktiga idrottsmän/kvinnor. Och inom så många olika sporter. Vi kan allt vara lite malliga. Med rätta!
-
SMHI:s femdygnsprognos hotar med fortsatt kyla. Den här veckan skulle medeltemperaturen ligga runt 20 minusgrader för vårt område. OBS! MEDELTEMPERATUREN!!! Vilken vinter vi har - snökaos och isande kyla. Nog börjar man längta efter barmark och plusgrader. Välkommen vår!

3 kommentarer:

  1. Så duktig du är!!!Jag har helt kommit ifrån detta med att baka.Hoppas lusten kommer tillbaka nån gång!

    SvaraRadera
  2. Bilden ovan får snålvattnet att rinna till. Måste nog göra hallongrottor snart. Liksom Yvonne har jag också kommit från att baka. Det blir nästan bara till jul.

    SvaraRadera
  3. Baka är en rolig syssla och så har man koll på vad brödet innehåller. Brukar ju baka allt matbröd men törs inte än för axeln. Limpor, mjukkakor m m kräver mer kroppsarbete än matiga muffins och kakor.

    SvaraRadera