söndag 8 november 2009

FARS DAG

Pappa, mina tankar går till Dig i dag på Fars Dag. I morgon är det 30 år sedan Du gick bort. Det är en lång tid, men den dagen finns för evigt i mitt minne. Du hade legat på lasarettet några dagar och vi, mamma, mina två bröder och jag, visste att Ditt hjärta var mycket dåligt. Ändå var det en chock när samtalet kom om att Du hastigt blivit sämre. Mamma och jag satt lite tankspritt och tittade på "Lilla huset på prärien" denna fredagskväll när de ringde från lasarettet. Snabbt samlades famljen för att kunna vara vid Din sida dessa livets sista timmar.
--
Som sagt, i morgon är det 30 år sedan vi sågs. Pappa, jag saknar Dig. Även om vi hade våra sammandrabbningar och vi inte alltid förstod varandra, så fanns Du där och gav trygghet till oss alla. Du var en tystlåten man, arbetsam, ärlig, nykter och skötsam och Du var mycket mån om att vi, Dina kära, skulle ha det bra. Familjen kom alltid i första hand. Du var också en riktig tusenkonstnär - vad som än skulle göras så fixade Du det. Jag kan inte minnas att det var något som Du inte klarade av.
--
Ha det gott, pappa! Den vackra tårtan är till Dig. Jag vet att Du skulle ha uppskattat den.

1 kommentar:

  1. Vi har mycket att vara tacksamma för. Ett gott hem med goda föräldrar är en rikedom för de barn som växer upp. Vi är ju eniga om att vi haft en bra barndom med nyktra och kloka föräldrar och visst är pappa värd en éxtra varm tanke en dag som denna.

    SvaraRadera