fredag 13 november 2009

HÖJDARNA


Ögrenska Palatset
Veckans bästa nyhet: Kammarkollegiets NEJ till storregion Norrland. Majoriteten av innevånarna har aldrig velat ha den, men landstingsrådet Kent Ögren har sina vana trogen struntat i folkets önskan. Pengar som borde gått till Landstingets huvuduppgift - att bedriva sjukvård på bästa sätt - har slösats bort på en skrivbordsprodukt. Som vanligt pysslar Ögren med annat än det väsentliga för att dölja sin inkompetens. Undrar vad han ska hitta på för dumheter härnäst? Norrbottens invånare bävar.
-----
Tyvärr verkar det finnas fler klantskallar på höga poster i vårt stackars land. Senaste (men absolut inte sista!) exemplet är Vattenfalls vd och koncernchef Lars G Josefsson. Vad är det med höjdarna numera? Är deras hjärnkontor övertaliga, obemannade, nedlagda? Åtskilliga är de samhällets "stöttepelare" som fått lämna jobbet efter allehanda galenskaper. Men de får ändå bonusar och deras fallskärmar vecklas ut som nyvättade lakan på ett klädstreck i nordanvind. Har de inget ansvar? Var är deras etik och moral?
-----
Om vi vanliga medborgare klantar oss så får vi ta ansvar för våra tillkortakommanden. Ju sämre vi sköter oss desto värre blir konsekvenserna. För höjdarna råder det motsatta - ju sämre de sköter sig desto högre och förmånligare blir deras löner, bonusar och guldkantade fallskärmar. Inkompetens bör absolut premieras! Stupiditet likaså. I denna värld firas dagligen triumfer.
-----
I dag är det fredagen den trettonde. Jag tror inte att det är en speciellt otursdrabbad dag. Naturligtvis, alltid är det någon som råkar illa ut, men olyckor och elände kan ju tyvärr hända vilken dag som helst.
-----
Jag hoppas att denna fredag blir en lyckodag för alla. Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Hej och Hå! Nu glöder väninnans blogg. Det är alldeles riktigt Annica, låt oss ge dem på moppo. Vattenfalls direktör lämnas inte utfattig på gatan, när han får lämna sitt jobb och ingen annan direktör behöver heller svälta.

    SvaraRadera