söndag 15 november 2009

SITTSOVA


Denna helg ägnar jag mig åt ett visst mått av självömkan - i hemmets lugna vrå. Jag har blivit med förkylning/influensa och för min del betyder det alltid en jättejobbig hosta. Den kan nästan knäcka mig. Sängsömn är inte att tänka på - den är helt utesluten! (I horisontalläge hostar jag mig fördärvad.) Nej, för närvarande är det fåtöljsömn som gäller. Dygnsåterhämtningen måste ske vertikalt.

Sittsova är inte bekvämt och ger en usel sömn. Dessutom, om jag lyckas somna någon timme så vaknar jag av att rygg och rumpa är, i det närmaste, bortdomnade. Hela kroppen protesterar vilt mot dumheten att inte få vila utsträckt. Det går ju bra att då och då sussa en liten stund framför TV-kvällens mindre intressanta program, men att vara tvungen att sova sittandes en hel natt (och fler blir det) det tillhör inte höjdpunkterna i tillvaron. Jag hoppas bara att detta inte är ett besök av den ökända svininfluensan. Fortsättning följer. (Förhoppningsvis!)

Är det någon gång jag verkligen behöver min "Humor-pärm" så är det nu. Jag tar alla chanser till skrattanvändning av munnen i stället för hostanvändning. Efter lite bläddrande i pärmen hittade jag nedanstående tankar. De fanns i en tidning (kan det ha varit Fick-journalen?) för läääänge sedan, men de har nog fortfarande en viss aktualitet, trots jämlikhetsdebatten. I alla fall lever de kvar hos mulliga mansgrisar. (Där är några som bör akta sig för svininfluensan!)

Män gifter sig - Kvinnor blir gifta. Män "åker dit" - Kvinnor fångar en karl. Män vidareutbildar sig - Kvinnor springer på kurser. Män visar intresse - Kvinnor är nyfikna. Män inriktar sig på karriär - Kvinnor försummar familjen. Män visar idérikedom - Kvinnor är beskäftiga. Män gör insatser utanför sitt arbetsområde - Kvinnor lägger sig i det som inte angår dem. Män har en fast hand med personal - Kvinnor är översittare. Män förstår att leva - Kvinnor ligger med vem som helst. Män gör en felbedömning - Kvinnor trampar i klaveret. Män har hög ambitionsnivå - Kvinnor sliter ut sig i onödan.

Till nästa gång: Tvätta händerna ofta! Hosta och nys i armvecket! Och var snälla med varandra!

2 kommentarer:

  1. Nej, det är inte kul att vara förkyld. Man bara längtar efter att eländet ska ta slut. Men humorpärmar är naturligtvis en viss tröst. Där hämtar man mycket som är nyttigt för skrattmusklerna.

    SvaraRadera
  2. Krya på Dig!!!!
    Hoppas Du får sova LIGGANDE snart!

    SvaraRadera