torsdag 25 mars 2010

BOJKOTTA BETNÉR!

På rymmen: Betnérs hjärna
---
När programmet "Parlamentet" började sändas i TV4 för flera år sedan så var det oftast underhållande och roligt. Nu är underhållningsvärdet lika med noll - nej, förresten, det ligger under nollstrecket. Programmet befinner sig i akut humorbrist och borde tas bort från tablån. Åtminstone tills man har vett att anställa personer som kan skämta med värme, empati och intelligens.
-
De s k "komiker" och stå-upp-artister som besökt programmet de senaste åren har alltmer börjat med rena personangrepp och råa och otroligt plumpa "skämt". Magnus Betnér har alltid varit "bra" på att vräka ur sig vidrigheter.
-
Under lång tid har jag bojkottat programmet p g a den råa tonen. Så jag såg inte söndagens avsnitt där tydligen Betnér drabbades av totalt hjärnsläpp. Men jag har senare hört hans "skämt" om vår yngsta prinsessa och vår älskade sagotant Astrid Lindgren.
-
Betnérs ord är så hemska och osmakliga att jag funderar på att anmäla programmet till Granskningsnämnden. Det är redan någon/några som gjort det. T o m studiopubliken buade och det säger en hel del. (Egentligen borde den ha rest sig upp och lämnat studion.) Men anmälningar till Granskningsnämnden och buanden tycker jag ändå ger lite hopp om mänskligheten. Man kan bara hoppas att programmet fälls och TV4 får betala dryga böter. (De pengarna hade kunnat användas till att hyra in ROLIGA komiker.)
-
Jag kan bara ana mig till hur prinsessan själv, hennes anhöriga och Astrid Lindgrens anhöriga måste känna det. Jag blir riktigt illamående när jag tänker på det. Det är inte okay att hjärnbefriade "komiker" utan minsta hänsyn ska få ge sig på oskyldiga människor och ta heder och ära av dem. Ingen, hur offentlig man än är, ska behöva utsättas för sådana påhopp.
-
Naturligtvis ska det vara "högt i tak" när det gäller vad vi får säga och skriva, men det måste finnas gräser för vad människor ska behöva tåla. God humor är inte elak och smaklös. God humor framkallar skratt, inte vämjelse och buanden. God humor är en konstform som inte alla klarar - Betnér är en av dem. Hoppas att han bojkottas, blir arbetslös och tvungen att söka annan sysselsättning. Där han inte har med människor att göra.
-
Min kära mor brukade säga att den gamle radiomannnen Pekka Langer var en mycket rolig människa som aldrig skämtade på någon annans bekostnad. Jag niger till hans minne. Och även till hennes.

5 kommentarer:

 1. Som du vet så lyssnade jag på tittarombudsmannen som visade inslaget med den så kallade komikern. Det som Betnér kläckte ur sig är så fult, så ingen anständig människa kan ens skriva ner det. Det finns ingen som helst humor i inslaget utan det var bara plumpt. Jag är gärna med i bojkotten av Betnér. Han bör byta jobb.

  SvaraRadera
 2. Förutom Pekka Langer kan jag utöka listan på roliga och intelligenta människor med Tage Danielssson, Hasse Alfredsson, Torsten Ehrenmark, Barbro Alving, m fl. De klarade/klarar av att vara fantastiskt skrattframkallande och underhållande utan att passera gränsen till det vulgära och obscena.

  SvaraRadera
 3. Även bland dagens humorister finns de några som har stil och inte behöver håna andra för att vara roliga. Jag tänker på Sissela Kyle, Johan Glans och Jan Bylund. Betnér, Mede och några till ägnar sig åt en bedrövlig slaskhumor

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med om att dessa tre hör till humoristernas elitlag. Även Babben Larsson platsar där. Och på listan med gamla (och tyvärr döda) humorister i elitklass sätter jag Olle Carle (Cello) och Gits Ohlsson. Alla var de roliga med espri. De hade kunnat lära vulgärgänget ett och annat om humor.

  SvaraRadera
 5. Betnér ger ett väldigt otrevligt intryck överhuvudtaget. Han borde sättas i livslång karantän. Hoppas att TV4 inte tar in honom igen.

  SvaraRadera