måndag 22 mars 2010

LEVERERA OCH PRESTERA, DEL 2


Detta är ett tillägg till förra bloggen (scrolla ner) om "Leverera och prestera". Glömde då att det inte bara är inom idrottsvärlden som människor numera levererar. Detta ord används även för att recensera artister och deras shower. Så fort någon utför något bra så levererar han/hon. Sålunda kan man få läsa i bladet: "I går kväll spelade X med sitt band på Musikens Hus. Och som de levererade!"

-
Levererade vad? Om jag någonsin går på en ishockey- eller fotbollsmatch, och hemmalaget vinner, då funderar jag på att ställa mig upp och exalterat skrika: "Vilken fantastisk leverans!" Vilket naturligtvis vore lika malplacerat som om jag ropade: "Vilken fantastisk prestation!" när pizzabudet leverererar Vesuvion.
-
(Om pizzan anländer inom tre minuter efter beställning så är det förstås både en fantastisk leverans - och en prestation. Men hemmalagets vinst... nej.)

1 kommentar:

  1. Språkfrågor intresserar många och ibland kan det vara svårt att veta var man ska söka svaren. Det är lättare med stavningsproblem, där man vet var man kan söka hjälp.

    SvaraRadera